• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rutten: "Anderlecht heeft meer kwaliteit dan de stand weergeeft"

  Fred Rutten is begonnen aan de analyse van zijn spelersgroep.

  Nieuwe Anderlecht-coach Fred Rutten heeft op stage in Spanje zijn eerste indrukken kunnen verzamelen van zijn spelersgroep. "Ze stralen uit dat ze heel hard willen werken", zegt Rutten aan Sporza.

  Rutten: "Spelersgroep geeft me een goed gevoel"

  "We kunnen in een prachtige omgeving trainen, het is een prachtig trainingscomplex", steekt Fred Rutten van wal vanop stage in Pinacar (Murcia).

   

  De nieuwe Anderlecht-coach kon zijn spelers al monsteren op verschillende trainingen. "Ze stralen uit dat ze heel hard willen werken. En dat geeft me een goed gevoel", zegt de Nederlander.

   

  Heeft Rutten al een idee over de kwaliteit van de spelersgroep? “Een training is een indicatie, maar een wedstrijd is een referentie. Daarom ben ik blij dat we hier op stage 2 matchen spelen."

   

  "Door die matchen zal ik de kwaliteit van de ploeg beter kunnen analyseren. Maar volgens mij heeft Anderlecht meer kwaliteit dan de stand weergeeft. (Anderlecht staat 5e, op 14 punten van leider Genk.)"

  "We moeten eerst minder matchen beginnen te verliezen"

  Gelooft Rutten nog in de titel? “Ik ga altijd voor het maximale", zegt de Nederlander. "Voor de play-offs zullen we eerst de afstand moeten verkleinen op de nummer 1."

   

  "In het verleden hebben we gezien dat alles mogelijk is in de play-offs. De titel? Laten we het van week tot week bekijken. Anderlecht moet eerst minder wedstrijden beginnen te verliezen en meer matchen winnen. Als dat lukt, zal je vanzelf meer mogelijkheden hebben in de play-offs."

   

  Rutten wil meteen toeslaan na de winterpauze tegen AA Gent. "Een moeilijk uitduel? In het huidige voetbal zijn er geen gemakkelijke wedstrijden meer. Maar we zullen naar die match trekken met een goede voorbereiding en de 3 punten proberen weg te kapen.”

  "Je ziet meteen dat Kara een grote meneer kan zijn"

  Met Kara is er een oude bekende te bewonderen op stage bij Anderlecht. Wat was Ruttens indruk over de boomlange verdediger? “Kara is gewoon fit", zegt Rutten.

   

  "Ik heb hem voor het eerst in het echt gezien en in zijn houding alleen al zie je dat hij een grote meneer kan zijn.”

   

  Of er binnenkort nog wintertransfers volgen? "Als de twee oefenmatchen achter de rug zijn, zullen we bij elkaar zitten en analyseren wat we nog nodig hebben", besluit Rutten.

  Bekijk het interview met Rutten