• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roeselare kiest voor de 3e keer dit seizoen voor een Spaanse coach

  Gutierrez leidde vandaag al zijn eerste training in Roeselare.

  Juan Gutierrez is de nieuwe coach van Roeselare. De 42-jarige Spanjaard volgt zijn landgenoot Nano op die dinsdag de club verliet voor een avontuur in China. Gutierrez is al de derde Spaanse coach voor Roeselare dit seizoen. Hij ondertekende een contract tot het einde van het seizoen.

  EK met Spanje, EL-winnaar met Atletico

  Roeselare begon het seizoen met Jordi Condom als trainer. In november werd hij opgevolgd door Nano. Ook zijn avontuur op Schiervelde duurde niet lang. Na amper zes wedstrijden vertrok hij naar China om assistent te worden van Quique Flores bij Shanghai Greenland Shenhua.

   

  Juan Gutierrez, ook wel "Juanito" genoemd, was als speler een grote naam in het Spaanse voetbal. De verdediger verdedigde succesvol de kleuren van onder meer Betis (2001-2009) en Atlético Madrid (2009-2011).

   

  Met Betis won hij in 2005 de Copa del Rey, met Atlético Madrid in 2010 de Europa League. Juanito was ook 25 keer Spaans international en won met "La Roja" het EK in 2008. Hij zat ook in de selecties voor het EK van 2004 en het WK van 2006.

   

  Als coach deed de 42-jarige Gutierrez ervaring op bij de jeugd van Betis en de Spaanse derdeklassers San Roque en Sanluqueno.

  Gutierrez leidde vandaag al zijn eerste training: