• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Knotsgek NBA-duel: dubbele verlenging, 56 punten van Aldridge

  De Spurs en Oklahoma City maakten er een bruisend spektakel van.

  San Antonio en Oklahoma City hebben hun fans getrakteerd op een wel heel spektakelrijke match in de NBA. Pas na 2 verlengingen was er een winnaar bekend. LaMarcus Aldridge (San Antonio) was de man van de match met liefst 56 punten.

  De partij begon verschroeiend: San Antonio opende met 14 driepunters op 14 pogingen. "Du jamais vu" in de laatste 20 jaar. Pas in het 3e quarter ging een San Antonio-speler voor het eerst de mist in bij een poging om een 15e driepunter in de korf te werpen.

   

  Maar dankzij Paul George (30 punten) en Russell Westbrook (24 punten) bleef Oklahoma City gelijke tred houden met San Antonio Spurs. Na de reguliere speeltijd flikkerde een 130-130-tussenstand op het scorebord.

   

  Ook na de eerste verlenging was de stand nog in evenwicht. Pas in de tweede verlenging konden de Spurs een beslissende kloof slaan: 154-147.

   

  De grote ster van de avond was LaMarcus Aldridge. Met 56 punten is hij de eerste Spurs-speler in 10 jaar die de magische kaap van de 50 punten overschreed. Zijn voorganger was Tony Parker.

  Knappe statistieken van San Antonio Spurs

  De ontknoping van de partij

  De man van de match: LaMarcus Aldridge (56 punten)

  Uitslagen NBA (donderdagnacht)

  Boston Celtics Miami Heat 99-115
  LA Clippers Denver Nuggets 100-121
  Oklahoma City Thunder San Antonio Spurs 147-154
  Detroit Pistons Sacramento Kings 102-112