• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Murray plant afscheid na Wimbledon: "Maar kan ook al na Australian Open"

  Andy Murray kon zijn tranen niet bedwingen in Melbourne.

  0 / 0

  Andy Murray (31) heeft in tranen zijn afscheid aangekondigd in Melbourne. De drievoudige grandslamwinnaar, die al meer dan een jaar sukkelt met een heupblessure, hoopt in schoonheid af te sluiten op Wimbledon, maar weet niet of hij de pijn nog zo lang kan verbijten.

  Andy Murray speelt volgende week in de eerste ronde van de Australian Open tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, en het zou weleens een van de laatste wedstrijden uit zijn carrière kunnen zijn.

   

  De voormalige nummer 1 van de wereld werd vorig jaar in januari geopereerd aan een hardnekkige heupblessure, maar raakte nooit meer op zijn hoogste niveau. Toen hij gisteren de exhibitiewedstrijd tegen Novak Djokovic moest staken bij 6-1 en 4-1, trok Murray zijn conclusies.

   

  "Ik voel me niet goed, en ik ben al even op de sukkel", zei een geëmotioneerde Murray. "Ik heb nu al 20 maanden veel pijn en heb al alles geprobeerd om het gevoel in mijn heup te verbeteren. Het gaat al beter dan 6 maanden geleden, maar ik ben nog steeds niet op niveau."

   

  Murray denkt niet dat hij ooit nog het niveau haalt, waarmee hij in 2012 de US Open won en in 2013 en 2016 Wimbledon. Er is misschien zelfs een extra operatie nodig. "Ik ben het ernstig aan het overwegen, maar er is geen garantie dat ik dan wel weer pijnvrij zal kunnen spelen."

   

  "De pijn is gewoon niet meer te harden. Ik zou graag afscheid nemen na Wimbledon, maar ik weet niet of ik dat haal. De Australian Open kan weleens mijn laatste toernooi zijn", besloot de Brit in tranen.

  Carrière van Murray in een notendop:

  • Nummer 1 van de wereld (44 weken lang)
  • 3 grandslamtitels: US Open (2012), Wimbledon (2013, 2016)
  • 11 grandslamfinales
  • Tweevoudig olympisch kampioen (2012, 2016)
  • 44 ATP-titels

  De emotionele persconferentie van Murray:

  Clijsters: "Hopelijk krijgt Murray afscheid dat hij verdient"