• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten maakt indruk op spelers: "Iedereen heeft zijn hart kunnen luchten"

  Kums en Cobbaut in actie op training in Spanje.

  Anderlecht won gisteren zijn eerste wedstrijd onder Fred Rutten tegen Hoffenheim. Sven Kums en Elias Cobbaut, allebei in de basis, waren na de wedstrijd lovend over hun nieuwe coach. "Zijn sociale aanpak heb ik nodig", zegt Cobbaut bij Sporza.

  "Rutten is een warme en aangename man"

  Hoe anders is de aanpak van Rutten? "Bij Hein Vanhaezebrouck speelden we in een ander systeem. Hij wilde vooral 3-5-2, tegen Hoffenheim speelden we in een 4-3-3", zegt Sven Kums (30).

   

  "Elke coach heeft zo zijn eigen aanpak. Dat zal ook in de komende weken blijken. Hij haalt vooral aan dat we in onszelf moeten blijven geloven, moeten blijven voetballen en fouten moeten durven te maken. Rutten is een warme en aangename man. We zullen hem de komende weken nog beter leren kennen."

   

  Hoe belangrijk is de "terugkeer" van Kara voor Anderlecht? "Hij is altijd een belangrijke speler geweest. Iemand met veel leiderschap en ervaring", aldus Kums. "Zeker achterin is dat wel nodig. Ook in de kleedkamer laat hij zich horen. Dat kunnen we ook gebruiken."

   

  "Ook Trebel is heel belangrijk voor ons. We hebben hem wel gemist tijdens zijn blessure. We zijn dan ook blij dat hij opnieuw op het veld staat. Hopelijk is hij ook verlost van alle blessureleed", kruist Kums zijn vingers.

  Kara is altijd een belangrijke speler geweest. Iemand met veel leiderschap en ervaring. Zeker achterin is dat wel nodig.

  Sven Kums

  "Zolang het mogelijk is, gaan we voor de titel"

  Wat kan er nog voor Anderlecht in de tweede seizoenshelft? "Iedereen is er zich van bewust dat de eerste helft van het seizoen onvoldoende was", beseft Kums. "We zijn dan ook gretig om te tonen dat het beter kan."

   

  "Zolang het mogelijk is, gaan we voor de titel. Dat moet altijd het doel zijn van Anderlecht. De eerste wedstrijd op Gent wordt meteen een goede test. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we hopen toch een goed resultaat neer te zetten."

  "Rutten is heel sociaal"

  Ook Elias Cobbaut (21) maakte deze week voor het eerst kennis met Fred Rutten. Hoe vond de linksachter de eerste match van Anderlecht onder de Nederlander? "We hebben gedomineerd tegen Hoffenheim. We speelden een goeie wedstrijd met veel balbezit."

   

  "Met vier spelers achterin ging het heel goed. Maar eigenlijk maakt dat niet veel verschil voor mij. Ik probeer mij altijd aan te passen aan de speelstijl van de coach."

   

  "Ik hou wel van de aangename aanpak van Rutten. Hij is heel sociaal en praat veel. Dat heb ik als speler nodig. Hij heeft al met iedereen gepraat en vraagt hoe we ons voelen. Iedereen heeft zijn hart kunnen luchten."

  Ik houd wel van de aangename aanpak van Rutten. Hij is heel sociaal en praat veel. Dat heb ik als speler nodig.

  "Het kan alleen maar beter gaan nu"

  Zonder Cobbaut in de ploeg zakte Anderlecht na een goeie seizoensstart weg in het klassement. "Het is voor iedereen een moeilijke en zware periode geweest. Ik voelde vooral veel frustratie omdat ik de ploeg niet kon helpen. Ik ben dan ook heel blij dat ik terug ben."

   

  "Het kan alleen maar beter gaan nu. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het seizoen nog tot een goed einde kunnen brengen. In de play-offs kan alles natuurlijk. De titel wil ik dan ook nog niet opgeven. We moeten blijven vechten."