• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter Huyck en CFO Swolfs nemen hun taken bij Waasland-Beveren weer op

  Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck.

  Voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs, twee verdachten in het fraudedossier in het Belgische voetbal, mogen opnieuw aan de slag bij hun club Waasland-Beveren. "Ze zijn volledig vrij van voorwaarden en zullen vanaf maandag hun rol op de club opnieuw opnemen", laat de club weten.

  "We zijn verheugd"

  Huyck en Swolfs mochten in het kader van het fraudedossier in het Belgische voetbal drie maanden geen contact hebben met hun club. Het gerecht kon die periode verlengen, maar deed dat niet.

   

  Het tweetal kan daardoor opnieuw aan de slag gaan bij Waasland-Beveren. "Huyck en Swolfs zijn volledig vrij van voorwaarden en zullen vanaf maandag hun rol op de club opnieuw opnemen", laat Waasland-Beveren weten in een korte mededeling.

   

  "We zijn verheugd te mogen meedelen dat onze voorzitter en onze financieel directeur hun taken weer kunnen opnemen."

  Vanroy neemt taak bij KV Mechelen opnieuw op, Steemans stopt

  Ook Stefaan Vanroy (sportief directeur) en Thierry Steemans (financieel directeur) van KV Mechelen zijn na drie maanden vrij van voorwaarden.  Vanroy neemt zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op.  Hij zal voornamelijk achter de schermen aan de slag gaan. "Zo zal hij in het belang van het onderzoek geen interviews geven", meldt de club.      

   

  "Thierry Steemans heeft dan weer laten weten niet langer actief te willen zijn in het voetbal en stopt bij KV Mechelen", laat de club weten. De voorwaarden van Olivier Somers lopen nog tot eind januari, zo meldt de club nog.