• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard enige Belg naast Messi en Ronaldo in UEFA Elftal van het Jaar

  Het Elftal van het Jaar.

  Eden Hazard is door de (Europese) voetbalfans in het Elftal van het Jaar gestemd. De flankaanvaller van Chelsea is de enige Rode Duivel in het team. Kevin De Bruyne (Man.City) was genomineerd, maar haalde het niet. Real Madrid is hofleverancier met 4 spelers.

  13x Ronaldo, 10x Messi, 8x Ramos

  Eden Hazard werd door 57,9% procent van de fans in het elftal gestemd. Enkel Modric (68,5), Ronaldo (64,3), Messi (63,7) en Marcelo (61,6) kregen meer stemmen.

  Hazard en Kevin De Bruyne, die dit seizoen wel genomineerd was, maar het niet haalde, waren vorig jaar de eerste Belgen in het elftal. Cristiano Ronaldo is er al voor de dertiende keer bij en dikte zo zijn record aan. Voor Lionel Messi is het de tiende verkiezing, voor Sergio Ramos de achtste.

   

  Champions League-winnaar Real Madrid is de hofleverancier van het elftal met vier spelers: Luka Modric, Ramos, Raphaël Varane en Marcelo. Met Ronaldo, nu bij Juventus, erbij gerekend, telt de Koninklijke zelfs 5 spelers.