• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin: "Ik heb weinig vertrouwen, dus verwacht niets van Australian Open"

  Goffin trainde op Margaret Court tegen de Japanner Kei Nishikori.

  David Goffin (ATP 22) is niet met hoge verwachtingen afgezakt naar Melbourne voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. "Uiteraard wil ik zo ver mogelijk raken, maar met slechts één enkelwedstrijd in de benen moet ik realistisch blijven."

  David Goffin begon zijn seizoen met een dubbel gevoel: aan de zijde van de Fransman Pierre-Hugues Herbert won hij wel de dubbelfinale van het ATP-toernooi in Doha, maar in het enkelspel ging hij al in de eerste ronde onderuit tegen de Let Ricardas Berankis (ATP 107).

   

  De 28-jarige Luikenaar zakte dan ook met weinig matchritme af naar Melbourne. Zijn eerste uitdaging op de Australian Open wordt de Chileen Christian Garin (ATP 86).

   

  "Ik ken hem eerlijk gezegd niet", zei Goffin. "Ik heb hem nog nooit zien spelen, dus ik zal video's moeten bekijken om zijn sterktes en zwaktes te ontdekken. Maar ik wil me vooral concentreren op mezelf en mijn spel."

  Goffin: "Ik moet realistisch blijven"

  De blamage in Doha heeft voor twijfel gezorgd bij Goffin. "Ik heb nog maar één officiële match gespeeld en ik heb weinig vertrouwen. Ik ga uiteraard proberen zo ver mogelijk te raken, maar ik verwacht niets van de Australian Open. Ik moet realistisch blijven met zo weinig matchritme."

   

  "Het goede nieuws is dat mijn elleboog weer 100 procent is. Ik kan weer voluit serveren en voel me goed op training." Goffin kreeg in de achtste finales van de US Open weer last van zijn arm en moest verstek laten gaan voor het toernooi in Tokio, maar de seizoensstop heeft deugd gedaan. 

   

  Als Goffin het goede ritme vindt, kan onze landgenoot in de derde ronde al op het jonge Russische talent Daniil Medvedev (ATP 15) stoten. In de achtste finales volgt dan een mogelijke confrontatie met nummer 1 van de wereld Novak Djokovic. "Dat zou super zijn", besloot Goffin.

  "Triest nieuws over Murray"

  Andy Murray wil na Wimbledon een punt achter zijn carrière zetten, maar ook de Australian Open zou weleens zijn laatste toernooi kunnen zijn. De Schot kan niet meer pijnvrij tennissen. "Dit is triest nieuws", zei Goffin. "Het zou jammer zijn als zo'n speler nu al moet stoppen. Nog niet zo lang geleden was hij nummer één van de wereld en speelde hij schitterend."

   

  "In ons vak is zorg dragen voor je lichaam zo enorm belangrijk. Het is ons belangrijkste instrument. Maar soms zegt het lichaam gewoonweg stop. Dat zal het geval zijn voor hem."

  Goffin had wel een goede training tegen Kei Nishikori: