• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Fabregas wordt ploegmaat van Chadli en Tielemans in Monaco

  Fabregas nam vorig weekend afscheid van Chelsea

  Cesc Fabregas is rond met AS Monaco. De Franse club van Thierry Henry onderhandelde met de middenvelder een contract tot juni 2022. De 31-jarige Spanjaard moet de ploeg helpen het degradatiespook te verdrijven. 

  Dat Cesc na vier en een half jaar Chelsea zou verlaten was al een tijdje duidelijk. Vorig weekend nam hij in de FA Cup al afscheid van de Londense fans. Hij speelde 198 matchen in het shirt van Chelsea en won twee keer de titel  (2015, 2017) en1 keer de League Cup (2015) en de FA Cup (2018). 

   

  Dit seizoen kreeg hij maar één keer een basisplaats van Maurizio Sarri en dus zocht hij een nieuw avontuur. De middenvelder maakt de overstap naar Frankrijk naar AS Monaco. Daar zal hij getraind worden door Thierry Henry. De twee waren nog ploegmaats bij Arsenal. Nu krijgt hij Youri Tielemans en Nacer Chadli naast zich in de kleedkamer.

   

  Fabregas is 31 jaar en tekende voor 3,5 seizoenen. Monaco was op zoek naar meer ervaring en tekende eerder ook al de Braziliaanse centrale verdediger Naldo (36). De nieuwe pionnen moeten een meerwaarde betekenen in de degradatiestrijd. Monaco staat pas 19e en voorlaatste. 

  Eden Hazard zal zijn vriend missen bij Chelsea