• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bondsparket ondervraagt maandag voltallig bestuur van KVM en Waasland-Beveren

  Olivier Somers

  Olivier Somers wordt maandag op de voetbalbond verwacht.

  Het dossier rond de voetbalfraude lag de voorbije maanden op het bureau van de gerechtelijke onderzoekers, maar sinds kort moeit ook de voetbalbond zich er actief mee. Maandag worden de bestuurders van KV Mechelen en Waasland-Beveren verhoord door het Bondsparket. De spelers werden al aan de tand gevoeld.

  Begin oktober ging de bal aan het rollen, toen voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic werden opgepakt. In hun zog werden ook tal van andere mensen uit het voetbal meegenomen voor verhoor: scheidsrechters, spelers, trainers, journalisten en clubbestuurders.

   

  Op de voetbalbond willen ze vooral uitzoeken of de uitkomst van de competitie vorig seizoen (en misschien ook al eerder) werd beïnvloed. Cruciaal is de match tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op de slotspeeldag. KVM moest winnen om een kans te maken om zich te redden. Het won ook met 2-0, maar degradeerde toch nog door de zege van Eupen.

   

  Uit allerlei verklaringen zou nu blijken dat die wedstrijd niet helemaal koosjer is verlopen. Om te weten hoe de vork nu écht in de steel zit, nodigt het Bondsparket maandag alle leden van het bestuur van beide clubs uit. Ook Olivier Somers (mede-eigenaar), Stefaan Vanroy (sportief directeur) en Thierry Steemans (financieel directeur) van KV Mechelen en Dirk Huyck (voorzitter) en Olivier Swolfs (CFO) van Waasland-Beveren moeten zich melden.

   

  Eerder werden alle spelers die op het wedstrijdblad stonden al verhoord. Daar laat de voetbalbond het niet bij. Het gaat ook enkele matchen van Moeskroen onderzoeken. Zo bekijkt het Bondsparket Eupen-Moeskroen en Kortrijk-Moeskroen. Ook enkele spelers van Moeskroen mochten al tekst en uitleg komen geven.