• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht rondt transfer Kara af: "Toptalent terug in Astridpark"

  Kara Mbodj trainde de voorbije dagen al mee met Anderlecht in Spanje.

  Kara Mbodj prijkt na de winterstop opnieuw in de achterhoede van Anderlecht. Na een uitleenbeurt van vier maanden bij FC Nantes haalt paars-wit de verdediger terug naar het Astridpark.

  Anderlecht miste in het eerste deel van het seizoen een leider op het veld, maar wist perfect waar het zo'n profiel kon halen. Kara Mbodj zou normaal gezien nog zes maanden op huurbasis bij FC Nantes spelen, maar Anderlecht haalt de verdediger vroegtijdig terug.

   

  Kara stond de voorbije dagen al op het oefenveld in het Spaanse San Pedro del Pinatar, vandaag heeft het bestuur de overname afgerond. De Senegalees speelde al van 2015 tot 2018 voor Anderlecht.

   

  "We halen niet alleen een toptalent terug naar het Astridpark, maar ook een ervaren speler, die in de verdediging de nodige maturiteit zal bijbrengen", zegt manager Michael Verschueren op de clubwebsite.

   

  Ook coach Fred Rutten was al onder de indruk van de boomlange verdediger. "Kara is gewoon fit", zei de Nederlander. "Ik heb hem voor het eerst in het echt gezien en in zijn houding alleen al zie je dat hij een grote meneer is."

  Coucke en Verschueren verwelkomden Kara persoonlijk terug: