Ga naar de inhoud

Wanty-Groupe Gobert mag voor het 3e jaar op een rij naar de Tour

 do 10 januari 2019 12:08
Wanty-Groupe Gobert staat op het startpodium van de Tour in 2018.
Wanty-Groupe Gobert was er vorig jaar en in 2017 ook al bij in de Tour.

Tour-organisator ASO heeft de eerste twee wildcards onthuld voor de komende Tour de France. Wanty-Groupe Gobert en Cofidis zijn de gelukkigen. De laatste 2 teams worden later bekendgemaakt.

Doordat Vital Concept zich versterkt heeft met Pierre Rolland en Arthur Vichot, had Wanty-Groupe Gobert een concurrent extra voor de Tour-tickets.

 

ASO mag naast de 18 WorldTourploegen 4 Pro Continentale ploegen uitnodigen naar de Tour. Met Cofidis, Direct Energie, Arkea en Vital Concept moest Wanty-Groupe Gobert de strijd aangaan met 4 Franse teams.

 

Ploegleider Hilaire Van der Schueren gaf zijn team 50 à 60 procent kans om er voor het 3e jaar op een rij bij te zijn. En daarmee had hij zijn Belgische formatie niet onderschat.

 

Samen met met Cofidis heeft Wanty-Groupe Gobert als eerste een Tour-ticket te pakken. De laatste 2 wildcards worden op een ander tijdstip vrijgegeven.

Cofidis en Wanty mogen zich ook in de Tour van 2019 in de kijker rijden

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.