• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren vreest geen degradatie voor matchfixing: "Geen wanpraktijken"

  De spelers van Waasland-Beveren leven zich uit in het krachthonk.

  Na een 9 op 12 in de competitie heeft Waasland-Beveren de sportieve degradatiezorgen even kunnen wegwuiven, maar het kan nog altijd zakken door het onderzoek naar matchfixing. "We zijn overtuigd dat er geen degradatiegevaar is", klinkt het bij de Waaslanders.

  Waasland-Beveren brengt de winterstop door in het zonnige San Pedro del Pinatar in Spanje, waar het zich voorbereidt op de strijd om het behoud. Het heeft een kloof van 6 punten op rode lantaarn Lokeren.

   

  "De 9 op 12 heeft ons wat ademruimte gegeven, maar we hebben zeker nog versterkingen nodig", zegt communicatieverantwoordelijke Martijn De Jonghe. "We zijn nog op zoek naar een spits. De deal met Cyriel Dessers was bijna rond, maar hij heeft een zware blessure opgelopen. Nu zoeken we een alternatief."

  "Overtuigd dat we er niets mee te maken hebben"

  In de competitie zijn de degradatiezorgen dan wel even weg, het onderzoek naar matchfixing hangt nog steeds als een zwaard van Damocles boven de hoofden van de Waaslanders. Het parket onderzoekt of er in de degradatiematch van KV Mechelen tegen Waasland-Beveren sprake was van matchvervalsing.

   

  "Het is niet gemakkelijk om in deze omstandigheden te werken", geeft De Jonghe toe. "De storm is even gaan liggen, maar er is weinig informatie voorhanden. Van de ene dag op de andere moesten we het zonder onze voorzitter en financieel directeur stellen. Dat is moeilijk, maar we doen ons best om de leemte op te vullen."

   

  "Ik denk niet dat de club iets te verwijten valt. Volgens onze informatie mogen we ervan overtuigd zijn dat er geen degradatiegevaar is. Er moeten al verschillende bestuursleden op een hele negatieve manier betrokken zijn om de club een sanctie op te leggen."

   

  "Ook de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft mensen van Waasland-Beveren en KV Mechelen ondervraagd.  Maar geen enkele speler heeft iets gemerkt van wanpraktijken. We blijven er dus van overtuigd dat we er niets mee te maken hebben."

  Er moeten al verschillende bestuursleden op een hele negatieve manier betrokken zijn om de club een sanctie op te leggen.

  Roef: "Het is heel moeilijk geweest"

  De onderzoekscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft onder meer Davy Roef verhoord over de verdachte wedstrijd KV Mechelen - Waasland-Beveren. 

   

  "Het is een heel moeilijke periode geweest", geeft de doelman van Waasland-Beveren toe. "Ik heb geprobeerd om er zo snel mogelijk weer bovenop te komen. Ik weet niet wat het onderzoek nog zal brengen, maar ik heb die wedstrijd in elk geval mijn uiterste best gedaan."