• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter Menen stopt, ook als sponsor: "Maar toekomst club niet in gevaar"

  Menen

  Menen is onder Vandeputte uitgegroeid tot een subtopper in België.

  Na 20 jaar stopt Pierre Vandeputte als voorzitter en trekt hij zich terug als sponsor bij de West-Vlaamse volleybalclub. De berichten dat het voortbestaan van de club hiermee in gevaar is, noemt hij overroepen.

  "Ik ben 20 jaar voorzitter geweest en het was het goeie moment om te stoppen", zegt Pierre Vandeputte, die toegeeft dat ook de situatie in de stad Menen (waar zijn vrouw niet herkozen werd als burgemeester) een rol heeft gespeeld.

   

  "Het is nu tijd voor iets anders, voor meer aandacht voor mijn vrouw en kinderen. Ik zal me ook actief inzetten om een nieuwe voorzitter te vinden, hopelijk ook een nieuwe sponsor. Par-Ky blijft wel als hoofdsponsor, dus ik denk niet dat dit veel effect zal hebben op de toekomst. Dat het einde zou dreigen, is overdreven."

   

  Vandeputte loodste Menen vanuit de 2e divisie naar de subtop in België. "Ik heb het volleybal de voorbije jaren veel zien veranderen, vooral professioneler zien worden. Hoogtepunten voor mij waren de promotie naar Liga A in mijn eerste seizoen en de bekerfinale tegen Maaseik, in Knokke."

  Pierre Vandeputte

  Pierre Vandeputte