• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Uytvanck tegen titelverdedigster Wozniacki op Australian Open, Goffin tegen Chileen

  Van Uytvanck verloor haar enige confrontatie met Wozniacki.

  In Melbourne werd geloot voor de eerste ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Voor reekshoofden Elise Mertens en David Goffin kwam een haalbare loting uit de bus, Van Uytvanck en Darcis krijgen een zware tegenstander voorgeschoteld.

  Kraker voor Van Uytvanck, opletten voor Flipkens

  Elise Mertens (WTA 12) heeft heel wat punten te verdedigen in Melbourne, want vorig jaar maakte ze indruk met een plek in de halve finales. Na een droom van twee weken op de Australian Open moest ze uiteindelijk het hoofd buigen voor Caroline Wozniacki. In de eerste ronde van 2019 neemt ze het op tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77), die gisteren nog Van Uytvanck wipte in Hobart.

   

  Van Uytvanck (WTA 51), die nog nooit voorbij de eerste ronde raakte op de Australian Open, krijgt een aartsmoeilijke opdracht: titelverdedigster Caroline Wozniacki, de nummer 3 van de wereld. De Deense won hun eerste en enige confrontatie vorig jaar in Rome in twee sets.

   

  Ook voor Kirsten Flipkens wordt het opletten geblazen tegen Aliaksandra Sasnovitsj (WTA 33), want de Wit-Russin is uitstekend aan het seizoen begonnen. In Brisbane klopte ze Elina Svitolina, winnares van de WTA Finals, en in Sydney prijkt ze in de halve finales. Het beste resultaat van Flipkens in Melbourne is een vierde ronde in 2013. Vorig jaar was de tweede ronde het eindstation.

   

  Ook Ysaline Bonaventure mag nog dromen van een eerste ronde op de Australian Open. Ze moet nog één kwalificatiewedstrijd overleven om zich te plaatsen.

  Goffin heeft uitzicht op confrontatie met Djokovic

  David Goffin (ATP 22) opende zijn seizoen met een blauwtje in de eerste ronde van Doha, maar tankte wel vertrouwen door de dubbelfinale te winnen. In de eerste ronde van de Australian Open neemt hij het op tegen de Chileen Christian Garin (ATP 86), een haalbare kaart.

   

  Als Goffin de achtste finales haalt, trakteert hij zichzelf mogelijk op een kraker tegen Novak Djokovic, eerste reekshoofd in Melbourne en zesvoudig eindwinnaar.

   

  Voor Steve Darcis (ATP 315), die na meer dan een jaar blessureleed een indrukwekkende comeback maakte in Pune, wordt het een hardere noot om te kraken: Borna Coric, de nummer 12 van de wereld. Ze speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

   

  Titelverdediger Roger Federer (ATP 3) opent zijn toernooi tegen de Oezbeek Denis Istomin (ATP 99). Djokovic mag het opnemen tegen een qualifier. Dat wordt mogelijk Kimmer Coppejans (ATP 216), als die vrijdag ook zijn derde kwalificatiewedstrijd wint.

  Eerste ronde Belgen:

  David Goffin (ATP 22) Christian Garin (Chl/ATP 86)
  Steve Darcis (ATP 315) Borna Coric (Kro/ATP 12)
  Elise Mertens (WTA 12) Anna Karolina Schmiedlova (Slo/WTA 77)
  Alison Van Uytvanck (WTA 51) Caroline Wozniacki (Den/WTA 3)
  Kirsten Flipkens (WTA 49) Aliaksandra Sasnovitsj (WRu/WTA 33)

  De loting van de vrouwen:

  De loting bij de mannen: