• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Trots dat CCC rond mij gebouwd is"

  Greg Van Avermaet wordt geïnterviewd.

  Greg Van Avermaet blinkt in zijn vel.

  Greg Van Avermaet voelt zich goed bij zijn nieuwe ploeg CCC. "We zullen met een hechte groep beginnen aan de klassiekers", zegt de kopman vanop stage in Spanje.

  Van Avermaet: "Ploegmaten zullen zich 100 procent inzetten voor mij"

  Na 8 jaar in het shirt van BMC is Greg Van Avermaet dit seizoen te bewonderen in het oranje pak van CCC. "Een nieuwe ploeg geeft altijd een beetje extra motivatie," vertelt Van Avermaet aan Sporza.

   

  Maar is de nieuwe ploeg van Greg Van Avermaet wel sterk genoeg? "Ik denk dat we goed genoeg gewapend zijn voor de klassiekers. Er zijn een paar sterke mannen bij de ploeg gekomen, die zich 100 procent zullen inzetten voor mij."

   

  "Ik heb een aantal renners zelf gevraagd om bij mij in de ploeg te komen  rijden. Sommige mannen zaten wat op een zijspoor bij hun ploeg. Dat was dus een mooie geste van mij, waardoor ik wel iets terugverwacht van hen."

   

  "Ik hoop dat die renners boven zichzelf uitstijgen. We zullen sowieso met een hechte groep beginnen aan de klassiekers, wat misschien wel een voordeel zal zijn."

  "Voel me verantwoordelijk om voor resultaten te zorgen"

  Va Avermaet beseft wel dat de ploeg in de breedte niet kan tippen aan het BMC van de vorige jaren. "Bij BMC waren er naast mij nog meerdere kopmannen", zegt Van Avermaet.

   

  "We behoorden met BMC tot de beste 3 teams van de wereld. Nu ben ik de enige kopman bij CCC. Ik ben toch wel een beetje trots dat deze ploeg rond mij gebouwd is. Ik voel me daarom ook verantwoordelijk om voor resultaten te zorgen."

   

  "Met CCC zijn we wel wat afgezakt naar de middenmoot van de ploegen. We rijden een heel WorldTour-programma. Het zal moeilijk zijn om ons in elke wedstrijd in the picture te rijden."

  "Hopelijk word ik iets minder geviseerd dit seizoen"

  Hoe ziet Van Avermaet 2019 tegemoet? "2018 was een goed jaar. In de klassiekers kwam ik gewoon net iets tekort, maar er was toen misschien ook wat tegenslag mee gemoeid. "

   

  "Ik stootte toen vaak op een counter en Quick Step reed op een hoog niveau. 2 jaar geleden daarentegen heb ik bijna alle klassiekers gewonnen en zat alles mee. Ik hoop dat ik dit seizoen iets minder geviseerd word dan vorig jaar om dan toch die koers te kunnen winnen."

   

  Van Avermaet wordt dit jaar trouwens 34. “Ik begin al tot de ouderen te behoren. Maar ik voel me nog altijd heel fris in het hoofd en doe het nog altijd heel graag."

   

  "Ik denk dat Valverde het beste voorbeeld is van renners die op latere leeftijd nog altijd heel goed presteren. Ook Gilbert is daar een goed voorbeeld van. Het wielrennen is veranderd, renners gaan iets langer mee dan vroeger. En ik hoop dat dat bij mij ook het geval is."

  Bekijk het interview met Greg Van Avermaet

  Ploegmaat Serge Pauwels: "Kindjes zeiden dat papa niet meer in het groen was"