• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spaanse politie pakt tennissers op in matchfixingschandaal

  Er zouden in totaal 83 personen betrokken bij de zaak zijn

  De Spaanse politie heeft 15 verdachten opgepakt op verdenking van matchfixing in het tennis. Een kleine honderd partijen op future- en challengerniveau worden als verdacht bestempeld.

  De Tennis Integrity Unit, een instantie die verdachte tennispartijen onderzoekt, trok onlangs aan de alarmbel, nadat het bij ongeveer honderd wedstrijden op de lagere niveaus onregelmatigheden had opgemerkt.

   

  De Guardia Civil voerde de afgelopen maanden onder de naam Operacion Bitures een onderzoek. Vandaag ging de Spaanse politie over tot actie: 15 verdachten werden opgepakt, onder wie ook de opdrachtgevers. 

   

  Er zouden in totaal 83 personen betrokken zijn bij de zaak. 28 actieve tennissers moeten zich zorgen maken. De 36-jarige tennisser Marc Fornell is alvast één van hen. Bij huiszoekingen werden luxe-auto's, een pistool, valse identiteitspapieren, juwelen, creditcards en 167.000 euro aan cashgeld in beslag genomen.