"City-fans schreeuwden dat ze 10 goals wilden, maar we hebben hen gestopt"

  Op het scorebord staat 9-0 na 90 minuten.

  Derdeklasser Burton verloor in de League Cup met 9-0 tegen City.

  In de halve finales van de League Cup haalde Manchester City gisteren de sloophamer boven tegen Burton. Het werd liefst 9-0. "Dit was de beste manier om respect te tonen voor de tegenstander en het toernooi", zegt City-coach Guardiola.

  Burton-coach: "We hadden nog meer tegengoals verwacht"

  Derdeklasser Burton Albion was tot gisterenavond een sprookje aan het neerpennen in de League Cup. Op zijn weg naar de halve finales had het Burnley, Aston Villa, Nottingham Forest en Middlesbrough over de knie gelegd. Maar tegen City kreeg het in de heenmatch een 9-0-pandoering om de oren.

   

  "We hadden niets minder verwacht", reageerde Burton-coach Nigel Clough. "We hadden zelfs verwacht dat we nog meer goals zouden slikken."

   

  "Tegen City hebben we niet veel dingen verkeerd gedaan. 2 of 3 tegengoals hadden we misschien kunnen vermijden. Maar we hebben het uiteindelijk niet te slecht gedaan."

   

  "Of ik mijn team liever niet tegen een ploeg als City had zien spelen? "Helemaal niet", zegt de Burton-coach. "Het is natuurlijk niet leuk om 9-0 op het scorebord te zien staan. Maar we hebben wel geschiedenis geschreven door al zo ver te geraken in de League Cup."

  Kevin De Bruyne ontwijkt een tackle van een Burton-speler.

  Kevin De Bruyne opende de score tegen Burton.

  Guardiola: "Tempo is het grote verschil tussen Premier League en 3e klasse"

  Pep Guardiola legt uit waarom City na de rust (4-0) geen gas terugnam. "Als je stopt met aanvallen, dan toon je geen respect voor je tegenstander en het toernooi."

   

  "Tijdens de rust hebben we erover gesproken. We wilden eenvoudig voetbal brengen en meer goals proberen te maken. Je moet doen wat je moet doen."

   

  "Het verschil tussen teams uit de Premier League en de derde klasse zie je vooral in het tempo. Als je die hoge intensiteit 90 minuten lang volhoudt, dan zakt je tegenstander in elkaar."

   

  "Maar Burton heeft een ongelooflijk toernooi achter de rug. De club en de spelers mogen trots zijn op zichzelf."