• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Tour-passage voorbij mijn huis wordt heel speciaal"

  Van der Schueren mag met Wanty voor de derde keer op een rij naar de Tour.

  Wanty-Groupe Gobert kreeg vandaag voor de 3e keer op een rij een ticket voor de Tour. Ploegleider Hilaire Van der Schueren is uiteraard heel tevreden. "Nu moeten we vanaf het begin van het seizoen tonen dat ASO zich niet vergist heeft."

  Van der Schueren: "Wildcard bewijst dat we het goed deden"

  Wanty-Groupe Gobert en Cofidis kregen de eerste van vier wildcards voor de komende Ronde van Frankrijk. Ploegleider Hilaire Van der Schueren geloofde in de kansen van zijn team en is dan ook in de wolken dat zijn ploeg er in juli bij is voor de Tour-start in Brussel. "Ik kijk nu al uit naar de geweldige momenten die we deze zomer zullen beleven."

   

  "De "Grand Départ" in Brussel, de start van de derde rit in Binche (thuisbasis van Wanty, red) en vooral de passage van de karavaan voorbij mijn huis net voor de Bosberg in de eerste rit zorgen ervoor dat de editie van 2019 een zeer belangrijke Tour voor ons wordt."

   

  "Nu moeten we vanaf het begin van het seizoen aantonen dat ASO (de organisator van de Tour, red) zich niet vergist heeft door ons een uitnodiging te geven", zet Van der Schueren zijn renners op scherp.

   

  "Deze wildcard bewijst ook dat we het goed gedaan hebben in onze eerste twee deelnames. Ook onze eerste plaats in de UCI Europe Tour heeft ons geholpen", sluit de ervaren ploegleider af.

  De Grand Départ in Brussel, de start van de derde rit in Binche en vooral de passage van de karavaan voorbij mijn huis net voor de Bosberg in de eerste rit zorgen ervoor dat de editie van 2019 een zeer belangrijke Tour voor ons wordt.

  Hilaire Van der Schueren

  Hilaire Van der Schueren met zijn kopman Guillaume Martin.

  Kopman Martin: "Heb vorig seizoen mijn stempel niet kunnen drukken"

  Guillaume Martin (25) moet voor Wanty-Groupe Gobert de kopman zijn tussen Brussel en Parijs. Voor de jonge Franse klimmer kan de Tour niet snel genoeg beginnen. "Het parcours spreekt me heel erg aan."

   

  "Ik zal het de komende weken grondiger bestuderen nu ik weet dat we erbij zullen zijn. Omdat ik nu in Pau woon, ken ik het parcours van de tijdrit heel goed. Die zal heel lastig zijn."

   

  Vorig seizoen werd Martin 21e in zijn tweede Tour. "Ik heb toen niet echt 100% mijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken", blikt Martin terug. "

   

  "Mijn deelname was wel bevredigend, maar veel details hebben toen mijn planning overhoop gehaald. Ik kwam dichtbij de witte trui, maar heb die nooit kunnen dragen."

   

  "Deze uitnodiging bewijst dat we onze plaats in de Tour de voorbije jaren niet hebben gestolen. Ik dank ASO voor het vertrouwen. Hoe eerder die uitnodiging in de bus zit, hoe beter we het seizoen kunnen plannen."

  "Deze uitnodiging bewijst dat we onze plaats in de Tour de voorbije jaren niet hebben gestolen. Ik dank ASO voor het vertrouwen. Hoe eerder die uitnodiging in de bus zit, hoe beter we het seizoen kunnen plannen."

  Guillaume Martin