• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Minnen na droomweek: "Maar een grandslamtoernooi is nog iets anders"

  Greet Minnen neemt een portie vertrouwen mee naar het ITF-circuit.

  Het knappe avontuur van Greet Minnen (WTA 346) op het WTA-toernooi van Hobart is geëindigd in de kwartfinales. Ze moest er wel de kwalificaties voor de Australian Open voor laten schieten: "Ik weet niet of ik me had kunnen kwalificeren met deze vorm", zegt ze.

  Greet Minnen had nog nooit een toernooi op het hoogste niveau gespeeld, maar in Hobart mocht ze haar WTA-debuut maken. Ze overleefde twee kwalificatiewedstrijden, de start van een droomweek.

   

  Want Minnen klopte ook nog eens twee speelsters uit de top 100 om het tot de kwartfinales te schoppen. Een nieuwe stunt tegen de Française Alizé Cornet zat er niet in.  "Ik wist dat het een moeilijke match zou worden", zei Minnen. 

   

  "Jammer genoeg miste ik mijn start. Ik wist dat ze weinig punten zou weggeven en dat ze goed zou variëren. Ik vond er geen antwoord op. In de tweede set speelde ik beter, maar ik kon merken dat er nog een niveauverschil is."

   

  "Tijdens de winter heb ik veel uren doorgebracht op het terrein om vooruitgang te boeken. Ik ben heel blij dat ik deze week heb getoond te kunnen wedijveren met heel goede speelsters."

  Geen Australian Open

  Minnen moest door haar avontuur in Hobart wel de kwalificaties van de Australian Open laten schieten. "Ik weet niet of ik me met deze vorm had kunnen kwalificeren voor de hoofdtabel", zegt ze. "Een grandslamtoernooi is toch nog iets anders. Er is meer stress."

   

  Ze reist ook niet door naar Melbourne om te supporteren voor haar partner Alison Van Uytvanck, die het in de eerste ronde opneemt tegen de Deense titelverdedigster Caroline Wozniacki.  "Jammer genoeg niet. Ik speel twee ITF-toernooien in Singapore. Maar dit was een heel mooie ervaring die me vertrouwen geeft voor het vervolg."