• home
 • video
 • pas verschenen

  Hugo Broos: "Het enige probleem met Nicolas Lombaerts is zijn loon"

  Wat brengt de toekomst voor Nicolas Lombaerts?

  Nicolas Lombaerts heeft zich bij Oostende weer in het basiselftal gevoetbald, maar de vraag is hoelang hij nog voor de kustploeg zal spelen. “Een contract zoals dat van Nicolas is voor ons veel te zwaar”, zegt sportief directeur Hugo Broos.

  Het is een publiek geheim dat Nicolas Lombaerts de best betaalde speler is in Oostende. "Het enige probleem met Nicolas is zijn loon. Dat heb ik hem gezegd vanaf de eerste dag dat ik hier was", zegt Hugo Broos.

   

  "Zijn contract heeft hij destijds gekregen van oud-voorzitter Marc Coucke. Lombaerts kan daar zelf ook niks aan doen. We mogen hem dus niet de schuld geven, maar we gaan wel kijken of we daar de komende weken of aan het einde van het seizoen iets kunnen aan doen. Dat geldt ook voor een aantal andere dure jongens."

   

  "Op sportief vlak is Lombaerts iemand die we zeker kunnen gebruiken in onze ploeg. Dat heeft hij de voorbije weken bewezen. Hij werd de eerste maanden aan de kant gelaten, maar zodra Nicolas in de ploeg stond heeft hij getoond dat hij het team wil helpen. Dat appreciëren we, maar anderzijds gaan we dus in de toekomst proberen afscheid te nemen van die zware contracten."

  Lombaerts: "Ik laat er mijn slaap niet meer voor"

  Hoe ziet Nicolas Lombaerts zelf zijn toekomst? "Ik sta open voor interessante aanbiedingen, maar dan moeten die er wel eerst zijn natuurlijk. Op dit moment is er niks concreets, zo makkelijk is het dus blijkbaar niet", zegt hij.

   

  "Ik ben ook niet van plan om eender welk voorstel te aanvaarden. Dat betekent niet dat ik in Oostende gewoon nog wat wil uitbollen. Dat heb ik ook bij Zenit Sint-Petersburg niet gedaan. Ik had daar nog een contract voor een jaar en had mijn geld kunnen zitten tellen, maar ik ben toch vertrokken naar Oostende."

   

  "Kijk, ik zit in de herfst van mijn carrière, of misschien zelfs al in de winter. Ik wilde graag dichter bij huis voetballen en heb hier nog een contract tot juni 2020. Zoals gezegd ga ik dat niet zomaar opgeven, maar als er iets moois komt, waarom niet. Voordien zou ik er mijn slaap voor gelaten hebben, maar nu ben ik op een leeftijd dat ik het allemaal sneller laat bezinken."

  "Ik heb nooit gedacht: "Wat zit ik hier nog te doen?""

  Het duurde lang voor Nicolas Lombaerts bij Gert Verheyen een basisplaats kon afdwingen. "Hoe ik mezelf dan toch weer in de ploeg gespeeld heb? Geen idee, eigenlijk. Ik ben gewoon hard blijven werken op training. Het was aan de trainer om uiteindelijk te beslissen."

   

  "Ik heb in elk geval nooit gedacht "Wat zit ik hier nog te doen in Oostende?". Dat ik op de bank zat, was nog niet het ergste. Er zijn nog wel andere dingen aan de hand geweest. Zoals? Dat ga ik hier niet uit de doeken doen, maar ik zou wel een mooie top 3 kunnen opstellen."

   

  In de competitie liggen er geen grote ambities meer voor Oostende, maar er is natuurlijk nog de Beker van België. "Dat we nog meedoen, is een mooie beloning voor ons harde werk", zegt Lombaerts nog. "AA Gent is geen makkelijke tegenstander in de halve finales, maar we gaan er onze kop voor leggen."