• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hermans: "Ik moet zelfverzekerder zijn als kopman van Israel Cycling Academy"

  Ben Hermans staat voor zijn 2e seizoen bij Israel Cycling Academy. "Ik had mijn leidersrol binnen de ploeg wat onderschat", vertelt Hermans. "Dat moet ik dit seizoen beter aanpakken."

  Hermans: "Stond mijn mannetje in Oostenrijk en de VS"

  Met Israel Cycling Academy stoomt Ben Hermans zich klaar voor het nieuwe seizoen. De 32-jarige klimmer ruilde vorig jaar BMC voor de Israëlische formatie en heeft daar geen spijt over gehad.

   

  "Ik heb vorig jaar overal meegestreden op mijn normaal niveau. In de Ronde van Oostenrijk was ik op mijn best en heb ik 2 zeges behaald. Dat is toch niet meer zo gemakkelijk in deze tijd."

   

  "Ook in de Tour of Utah stond ik mijn mannetje tegen goede klimmers. Het WK was ook niet slecht, maar je rijdt dan voor andere renners die het niet afmaken. Dan valt je prestatie natuurlijk minder op."

  "Ik moet in de ploegbus durven te zeggen dat ik zal winnen"

  Terwijl Hermans bij BMC een helper was, kreeg hij bij Israel Cycling Academy de rol van kopman. "Ik had die leidersrol wel wat onderschat", bekent Hermans.

   

  "Je moet rekening houden met je helpers en hen ook vertrouwen geven. Je gedrag in de ploegbus heeft ook veel invloed op heb. Dat wil ik verbeteren dit seizoen."

   

  "Ik zei meestal voor een koers: “Jongens, we zullen wel zien hoe goed mijn benen zijn en we halen er het beste uit vandaag.” Maar eigenlijk moet ik zeggen: “Ik kan die koers hier vandaag winnen. Zet me gewoon
  af in de finale en ik zal er wel bij zijn vooraan.”"

   

  "Maar zo zelfverzekerd ben ik nu ook niet. Ik heb al koersen gewonnen waarvan ik vooraf dacht dat ik niet in de top 10 zou eindigen.”

  "3 tijdritfietsen bij BMC, bij Israel Cycling Academy lange tijd 1"

  Hermans merkte wel dat er een groot verschil is tussen BMC en Israel Cycling Academy. "Mijn huidige team is natuurlijk minder goed georganiseerd dan een WorldTour-ploeg", beseft Hermans.

   

  "Dat kan je de ploeg niet kwalijk nemen. Ze hebben minder personeel en minder middelen. BMC was waarschijnlijk ook nog eens de best georganiseerde ploeg samen met Team Sky."

   

  "Dan is de schok wel groot als je bij Israel Cycling Academy terechtkomt. Bij BMC had ik bijvoorbeeld 3 tijdritfietsen ter beschikking. Bij Israel Cycling Academy had ik 1 tijdritfiets en moest ik een tijdje wachten op een tweede fiets. Maar dat kan ik de ploeg niet verwijten."

  "Fusie met Team Sky? Ik denk dat die kans klein is"

  Toch zijn de ambities groot bij Israel Cycling Academy. Teameigenaar Sylvan Adams wil dat de Israëlische ploeg op termijn in de grootste koersen meerijdt.

   

  "Maar dan moet je een WorldTour-team worden ofwel tot de top 2 behoren van het ProContinentale circuit", weet Hermans. 

   

  Het gerucht loopt wel dat Israel Cycling Academy eraan denkt om het aflopende contract van Sky over te nemen of om te fuseren met Team Sky. Dan zou Israel Cycling Academy al in 2020 kunnen deelnemen aan de Tour.

  “Dat zou wel snel zijn”, zegt Hermans. “Ik denk dat de kans klein is dat Israel Cycling Academy in zee gaat met Team Sky. Het zijn geruchten, maar het kan natuurlijk.”