• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte is ambitieus: "Wil met AA Gent nog eens meedoen voor de titel"

  Ivan De Witte in de Spaanse zon.

  AA Gent trok dit wintermercato al twee spelers aan. Als het van Ivan De Witte afhangt, mag er daar nog een eentje bijkomen in januari. "In het aanvallende compartiment kunnen we nog wat gebruiken", zegt de Gentse voorzitter, die nog niet bezig is met een eventueel afscheid van zijn club. "Ik wil nog eens meespelen voor de titel."

  "Ik wil heel graag nog een aanvallende versterking"

  De Witte is met AA Gent op dit moment op winterstage in Oliva (Spanje). Hij zag zijn club deze middag Holstein Kiel kloppen met 6-1. Winteraankoop Alexander Sørloth scoorde twee keer. Is De Witte tevreden over zijn nieuwkomers?

   

  "Met Thomas Kaminski hebben we een goede doelman gehaald", beseft De Witte. "Het had wat voeten in de aarde, maar het is onze plicht om een transfer goed te beoordelen voor we een belissing nemen."

   

  "Sørloth is zeker een toegevoegde waarde in de aanval. Hij is stevig en heeft veel scorend vermogen. Dat is belangrijk voor ons. Tot nu toe waren het onze verdedigers die voor de meeste doelpunten zorgden."

   

  Komt er nog wat bij deze winter? "Ik wil heel graag nog een aanvallende versterking. Iemand die op de 10 kan spelen en ook op de flanken. We zijn op zoek naar zo'n polyvalente speler, maar in de wintermercato is het altijd moeilijk om spelers los te weken bij hun club."

  Met Kaminski hebben we een goede doelman gehaald. Het had wat voeten in de aarde, maar het is onze plicht om een transfer goed te beoordelen voor we een belissing nemen.

  Ivan De Witte

  "Niet focussen op één doelstelling"

  Wat zijn na de winterbreak de doelstellingen voor AA Gent? "Die liggen voor de hand: we moeten Play-off I halen en uiteraard proberen de Beker van België te winnen", aldus De Witte.

   

  "In de evidentie van de doelstellingen, zit ook het gevaar. Vooral in de beker: het lijkt evident, maar ik ben er zeker van dat we ons mogen verwachten aan heel moeilijke tegenstanders. Ik verwacht een heel moeilijk parcours."

   

  Durft De Witte een keuze te maken? "Neen. We zijn het aan onszelf verplicht als club om beide doelstellingen voorop te stellen. Het zou niet goed zijn om te focussen op één doelstelling. Als je die dan mist, heb je helemaal niets."

   

  "We zijn uiteraard torenhoog favoriet in de beker, maar daarin schuilt ook het gevaar. Hoe groter de favorietenrol, hoe meer gebeten en gedreven de tegenstand is."

  We zijn het aan onszelf verplicht als club om beide doelstellingen voorop te stellen. Het zou niet goed zijn om te focussen op één doelstelling. Als je die dan mist, heb je helemaal niets.

  Ivan De Witte

  "Wil nog eens meedoen voor de titel"

  De Witte kreeg de voorbije periode wel wat kritiek uit Gent en omstreken. Denkt hij op zijn 71e al aan zijn voetbalpensioen? "Het enige dat telt is het belang van de club."

   

  "Het belang van mezelf en Michel Louwagie (algemeen manager van AA Gent, red) is van geen tel. We moeten voorzichtig zijn. Een afscheid te vroeg meedelen, zorgt alleen maar voor verwarring."

   

  "Michel en ik hebben de bedoeling om er nog een periode mee door te gaan. Ik heb de ambitie om nog eens mee te doen voor de titel. Dat steek ik niet weg."

  Een afscheid te vroeg meedelen, zorgt alleen maar voor verwarring. Michel en ik hebben de bedoeling om er nog een periode mee door te gaan.

  Ivan De Witte

  De babbel met Ivan De Witte: