• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Er zijn belangrijkere wedstrijden dan het BK, maar uiteraard wil ik winnen"

  Cant is 9-voudig Belgisch kampioene in het veld.

  Sanne Cant (28) doet zaterdag in Kruibeke een gooi naar haar tiende nationale driekleur op een rij. De wereldkampioene in het veld verkende het parcours in Kruibeke niet. "Dat doe ik nooit voor het BK. Ik heb ondertussen al gehoord dat de beste zal winnen en dat is goed nieuws."

  "Veel filmpjes online van het parcours"

  Cant kan in Kruibeke eigenlijk alleen maar verliezen. Hoe gaat de wereldkampioene daarmee om? "Ik stond al acht keer aan de start van het BK met de wetenschap dat ik alleen maar kan verliezen. Dat is nu niet anders", zegt Cant twee dagen voor de titelstrijd bij de vrouwen.

   

  "Ik heb daar ondertussen mee leren omgaan. De jeugdige stress van vroeger is er niet meer. Ik kan uiteraard altijd geklopt worden. In Oostende had ik het twee seizoenen geleden ook heel moeilijk met Laura Verdonschot. Zaterdag kan dat ook zo zijn. Maar als ik mijn niveau haal, mag dat niet zo zijn."

   

  Cant verkende het parcours in Kruibeke niet. "Dat doe ik nooit voor een BK. Ik zag geen reden om dat nu wel te doen. Er staan veel filmpjes online en zo heb ik het parcours al wat leren kennen. Het zal heel lastig worden."

   

  "Ik hoor van iedereen die het wel al zag dat de sterkste renster sowieso zal winnen. Dat is goed nieuws. Als het een snel parcours was geweest, zou het moeilijker zijn om de wedstrijd hard te maken."

  Ik stond al 8x aan de start van het BK met de wetenschap dat ik alleen maar kan verliezen. Dat is nu niet anders.

  Sanne Cant

  "Grote bloeduitstorting op bovenbeen"

  Met een 10e opeenvolgende nationale driekleur kan Cant op gelijke hoogte komen van Roland Liboton, die tussen 1980 en 1989 ook tien keer op een rij won. "Dat zou leuk zijn. Ik ken Roland van op de crossen en het is een heel toffe kerel."

   

  "Elke trui die ik kan veroveren, wil ik ook pakken. Dat is nu niet anders. Dat het de tiende op een rij zou zijn, is mooi meegenomen. Ik heb niet speciaal naar dit kampioenschap gewerkt. Er zijn op een seizoen belangrijkere wedstrijden dan het BK. Maar uiteraard wil ik winnen en ik zal er ook alles aan doen."

   

  Cant kwam vorig weekend in Elsene ten val. Heeft ze nog last van haar smak? "Ik heb een grote bloeduitstoring op mijn bovenbeen. Het is een vervelende blessure en het was moeilijk trainen deze week. Ik hoop dat het tegen zaterdag opgelost is."

  Ik heb niet speciaal naar dit kampioenschap gewerkt. Er zijn op een seizoen belangrijkere wedstrijden dan het BK. Maar uiteraard wil ik winnen en ik zal er alles aan doen

  Sanne Cant