• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brys: "Ruggengraat ploeg is weg, dus zo snel mogelijk versterking nodig"

  Marc Brys heeft er stevig de pees opgelegd op winterstage.

  STVV staat nog net in de top 6, maar de strijd om een ticket voor Play-off I belooft spannend te worden. "We hebben minstens twee versterkingen nodig. Dat zal beslissen of we het halen of niet", zegt coach Marc Brys.

  STVV heeft een knappe heenronde achter de rug en wil in San Pedro del Pinatar in Spanje een basis leggen voor de terugronde. "We hebben tactische accenten gelegd, maar probeerden toch vooral de conditie te onderhouden", zegt Marc Brys op de winterstage.

   

  De coach weet perfect wat zijn ploeg te doen staat na de winterstop: "Als we onze vijf thuiswedstrijden nog tot een goed einde brengen, dan zullen we wel heel dicht bij een ticket voor Play-off I zijn. We hebben nog altijd geen thuisnederlaag geslikt, dus dat sterkt ons in het vermoeden dat we vol voor de punten kunnen gaan."

   

  "We zijn nog altijd met 9 ploegen die voor een plek in de top 6 strijden. Maar Play-off I halen is heel belangrijk voor mij. Ik wil alles uit deze groep halen en mijn spelers zijn klaar om Play-off I te spelen. De drang is groot, we zijn klaar om enkele kleppers te spelen."

  De drang is groot, we zijn klaar om enkele kleppers te spelen.

  Brys: "Nog zeker twee versterkingen nodig"

  Brys herinnert de Japanse eigenaars van STVV er nog eens aan dat hij een bredere kern nodig heeft om de Play-off I-droom waar te maken. "Er zitten twee Japanners op de Asian Cup (Tomiyasu en Endo, red.), Casper De Norre en Jonathan Legear zijn vertrokken en Ceballos ligt in de lappenmand."

   

  "De ruggengraat van de ploeg is weg, dus we hebben zo snel mogelijk gerichte aankopen nodig. Er moeten minstens twee jongens bijkomen. Dat zal beslissen of we het halen of niet. Maar de Japanners weten waar de klepel hangt."

   

  "Ik vraag ook geen gigantische zaken. Ik wil een degelijke vervanger voor De Norre en ik wil meer wisselmogelijkheden in de voorhoede. Als we de kern nu kunnen behouden, met twee extra spelers, dan zit het goed."