• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hartprobleem houdt Berrier voorgoed aan de kant: "Risico is te groot"

  Berrier kwam dit seizoen enkel in de voorbereiding in actie voor KV Mechelen.

  Franck Berrier moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn voetbalcarrière. Door een hartkwaal kan de 34-jarige Fransman niet meer in actie komen op het hoogste niveau. 

  Bij de start van dit seizoen werd bij Berrier een verminderde pompcapaciteit van zijn hart vastgesteld. De aanvallende middenvelder werd door zijn club KV Mechelen aan de kant gehouden en vandaag volgde het verdict na nieuw onderzoek: Berrier moet noodgedwongen stoppen met voetballen.

   

  Clubarts Robin Vanhoudt geeft meer tekst en uitleg: "Het komt erop neer dat Franck Berrier net zoals "normale mensen" recreatief kan bewegen, maar niet meer aan topsport kan doen. Het risico is veel te groot."

   

  KV Mechelen laat de Fransman niet vallen. Berrier wordt opgenomen binnen de scoutingscel van de club uit de Eerste Klasse B.

  Wie is Franck Berrier?

  Berrier, een jeugdproduct van SM Caen, speelde nagenoeg zijn hele voetbalcarrière in België. In 2008 streek de Fransman neer bij Zulte Waregem, waar hij in twee passages (2008-2010 en 2012-2013) zijn grootste successen beleefde.


  In mei 2013 leek Zulte Waregem zelfs even landskampioen te worden, maar na een gelijkspel in het rechtstreekse titelduel ging het kampioenschap toch naar Anderlecht. Verder verdedigde Berrier in België ook de kleuren van Standard (2010-2012) en KV Oostende (2013-2018).