• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hoe hoog ik mijn kans op de Gouden Schoen inschat? Redelijk hoog"

  Hans Vanaken.

  Sleept Hans Vanaken de Gouden Schoen in de wacht?

  Hans Vanaken (26) panikeert nog niet bij het bestuderen van het klassement bij de winterstop. "Als de huidige afstand met Genk blijft tot aan de play-offs, is er niet te veel aan de hand", zegt Vanaken, topfavoriet voor de Gouden Schoen. "Het zou een mooie bekroning zijn voor mezelf en 2018."

  "Anderlecht? Het kan dat ze ineens weer een goeie reeks neerzetten"

  Racing Genk heeft een voorsprong van 7 punten op Club Brugge na 21 speeldagen. Hoe kan Club die scheve situatie nog rechtzetten? "Voor het einde van de reguliere competitie voorbij Genk geraken zal waarschijnlijk moeilijk zijn, maar we moeten met onszelf bezig zijn", vertelt Hans Vanaken.

   

  "Als de afstand zoals nu blijft tot aan de play-offs, dan is er niet te veel aan de hand. We willen natuurlijk graag dichter komen, maar de punten worden gehalveerd en dan begint het echte werk."

   

  "Anderlecht? Met hen moet je altijd rekening houden. Standard kon vorig jaar met zo'n achterstand bijna de titel pakken en je mag zeker een ploeg als Anderlecht nooit afschrijven."

   

  "Ze hebben een nieuwe trainer. Je weet niet wat dat zal geven. Het kan dat ze ineens een goeie reeks neerzetten en er weer bij zijn. Dat is afwachten."

  We willen natuurlijk graag dichter komen, maar de punten worden gehalveerd bij de play-offs en dan begint het echte werk.

  Hans Vanaken

  "Statistieken als in 2018 heb ik nog nooit kunnen voorleggen"

  Op een eventuele ploegprijs moet Hans Vanaken nog even wachten, maar een individuele onderscheiding hangt wel in de lucht. Op 16 januari wordt de Gouden Schoen uitgereikt.

   

  "Hoe hoog ik mijn kansen inschat? Redelijk hoog. Ik heb een fantastisch 2018 gehad met veel goals en assists. Zulke statistieken heb ik in een jaar nog nooit kunnen voorleggen. Maar je weet niet wat de stemmers doen."

   

  "Mijn concurrenten? Het eerste deel zal meer van Carcela en Edmilson komen, in de terugronde denk ik vooral aan spelers van Genk zoals Trossard, Pozuelo en Malinovski. We zullen zien hoeveel punten zij hebben. Ik zou de prijs zien als een mooie bekroning voor mezelf en voor 2018, een jaar met veel hoogtepunten."