• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Yellow Tigers willen koste wat het kost een WK meemaken"

  De Yellow Tigers in IJsland.

  Om 18u spelen de Yellow Tigers in Reykjavik hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Een wedstrijd zonder veel belang, want de Tigers zijn al een tijdje zeker van hun kwalificatie voor de EK-eindronde.

  Livestream IJsland - België 18u

  Benieuwd of de Yellow Tigers hun campagne zonder setverlies afwerken? Kijk dan vanavond naar de match in en tegen IJsland. De eerste opslag is om 18u.

  Piepjonge tijgers

  Voor coach Gert Vande Broek is deze trip naar IJsland (zonder onder meer Britt Herbots en Kaja Grobelna) een ideaal moment om jonge speelsters te laten meedraaien en om met de groep te praten over het project op langere termijn.

   

  Piepjong is deze lichting Yellow Tigers, gemiddeld amper 21,1 jaar oud.  Logisch dat het nog een aantal jaar zal duren vooraleer de speelsters zowel individueel als in groep hun beste niveau zullen bereiken. 

   

  Celine Van Gestel is zelf ook nog maar 21, maar is al langer bij de nationale ploeg.

   

  "We zijn heel gemotiveerd en we moeten nu allemaal in dezelfde richting kijken, enerzijds naar het EK volgende zomer maar ook verder naar het WK in 2022.  Daar moeten we ons grote doel van maken.  We willen allemaal heel hard trainen en verbeteren", zegt Van Gestel.

  "Duurzamer engagement voor nationale ploeg"

  De doelstellingen op korte termijn verzoenen met de langere termijn, dat is de uitdaging waarvoor coach Gert Vande Broek zich wil engageren. 

   

  “Speelsters zien de nationale ploeg soms als een middel om een betere speelster te worden of om een beter contract bij een club te kunnen bemachtigen", zegt Vande Broek. 

   

  "Maar hier praten we ook over wat de nationale ploeg voor de erelijst van speelsters kan betekenen. En dan is het duidelijk dat elke speelster op een WK wil staan. Zo leggen we de focus op de langere termijn."

   

  "Zo komt er een duurzamer engagement voor de nationale ploeg en gaan speelsters zich meer identificeren met de Yellow Tigers, ook als het eens even minder goed gaat."

   

  "Ik krijg vaak vragen over de vergelijking met de vorige generatie en over doelstellingen op korte termijn zoals het komende EK, maar ik wil vooral met de groep praten over het perspectief op iets langere termijn."

  Sporza-reporter Marc Willems in IJsland bij de Tigers: