• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  NBA: Warriors vieren nog eens thuis, Noel valt hard, Mayweather en Pacquiao stelen show

  Curry en Green (rechts) feliciteren Thompson (links).

  Na drie nederlagen in eigen huis hebben de Golden State Warriors nog eens gewonnen in de Oracle Arena. Klay Thompson was met 43 punten de uitblinker bij de NBA-kampioen. In Los Angeles ging alle aandacht dan weer naar Manny Pacquiao en Floyd Mayweather.

  Warriors maken einde aan slechte reeks

  De Golden State Warriors verloren voor de wedstrijd tegen de NY Knicks hun drie laatste thuiswedstrijden. Zowel de LA Lakers, de Portland Trailblazers als de Houston Rockets kwamen sinds kerstdag winnen in Oakland.

   

  Tegen de Knicks wilde de NBA-kampioenen maar wat graag orde op zaken stellen. Onder leiding van een ijzersterke Klay Thompson (43 punten) werden de Knicks eenvoudig ingeblikt: 122-95.

  De 43 punten van Klay Thompson:

  Jokic houdt Denver op kop met triple double

  Nikola Jokic is bezig aan het seizoen van zijn volledige doorbraak bij de Denver Nuggets. De 23-jarige Servische center was vannacht nog maar eens de beste man tussen de lijnen tegen de Miami Heat. 

   

  Met een triple double (29 punten, 10 assists en 11 rebounds) en de beslissende korf dirigeerde hij zijn team naar de zege. Dankzij Jokic staan de Denver Nuggets ietwat verrassend op kop in de Western Conference met 27 zeges en 12 nederlagen.

  De indrukwekkende wedstrijd van Jokic:

  Ook Wiggins en Leonard waren in hun dagje:

  Niet alleen Klay Thompson en Nikola Jokic lieten vannacht het beste van zichzelf zien. Ook op andere terreinen viel heel wat lekkers te beleven. Zo klopten de Minnesota Timberwolves het OKC van Russell Westbrook. De jonge Canadees Andrew Wiggins zorgde met 40 punten voor de nipte 117-119-zege.

   

  OKC-speler Nerlens Noel kwam tijdens de wedstrijd hard ten val in het derde kwart. Hij raakte de vloer met zijn hoofd en bleef lang liggen. Uiteindelijk werd hij op een draagbaar afgevoerd naar het ziekenhuis (zie: video onder).

   

  Kawhi Leonard had met 31 punten dan weer een groot aandeel in de overwinning van zijn Toronto Raptors tegen de Atlanta Hawks (104-101). Toronto blijft zo op kop in de Eastern Conference (31-12) voor de Milwaukee Bucks (28-11).

  Minnesota verslaat OKC dankzij Wiggins:

  Bij OKC kwam Nerlens Noel hard ten val:

  Pacquiao en Mayweather gaan met de aandacht lopen in LA

  In Los Angeles ging niet alle aandacht naar wat op het parket te zien was. In het kader van "Filipino Night" was topbokser Manny Pacquiao te gast in het Staples Center. De Filipijnse bekendheid ontmoette langs de zijlijn zijn (voormalige) rivaal Floyd Mayweather. De twee hielden het bij een koele handshake.

   

  Voor wat het waard is: de LA Clippers versloegen de Charlotte Hornets met 128-109.