• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jonge Lokeren-manager: "Ik heb geen dik adresboekje nodig voor transfers"

  Lokeren zoekt versterking.

  Voor Lokeren staat er de komende weken heel wat op het spel. De club staat voor de moeilijke opdracht om de degradatie te vermijden en op versterking is het voorlopig nog wachten. De amper 26-jarige Thomas Bernaert is de man die samen met voorzitter Roger Lambrecht voor de transfers moet zorgen, maar vers bloed is er nog niet.

  "Je telefoonnummer gaat snel genoeg rond"

  Eind augustus vorig jaar nam Lokeren afscheid van sportief directeur Willy Reynders. Reynders werd niet vervangen en dus moet zijn voormalige assistent Thomas Bernaert nu mee de wintertransfers onderhandelen.

   

  “Ik heb veel gezien en gehoord bij Willy Reynders”, zegt de jonge Bernaert. “Problemen heb ik nog niet ondervonden. De voorzitter heeft vertrouwen in mij en ik in hem.”

   

  Dat zijn adresboekje nog niet zo dik is als dat van meer ervaren managers, houdt Bernaert niet bezig. “Je hebt geen adresboekje nodig”, zegt hij vastberaden. “Je telefoonnummer gaat vlug genoeg rond en dan weten ze me wel te vinden. Op dat vlak verloopt alles vlot.”

   

  Op de eerste wintertransfer van het duo Lambrecht-Bernaert is het wel nog wachten. Nochtans komt de eerstvolgende competitiematch er al snel aan: op 19 januari speelt Lokeren tegen Eupen. “Transfers doen op 1 januari is nu eenmaal heel moeilijk”, vertelt Bernaert. “Wij willen zeker zijn dat we de juiste spelers aantrekken. Als er twijfels zijn, dan halen we de bewuste speler niet.”

   

  “Tegen eind deze week of begin volgende week hopen we enkele nieuwkomers vast te leggen. In eerste instantie kijken we naar spelers die de competitie kennen, die wedstrijdfit zijn en de volgende negen wedstrijden zeker aankunnen. We zoeken vooral versterking op aanvallend vlak. Elke club zoekt een scorende spits. Wij hebben er enkele op het oog.”

  Tegen eind deze week of begin volgende week hopen we enkele nieuwkomers vast te leggen. In eerste instantie kijken we naar spelers die de competitie kennen, die wedstrijdfit zijn en de volgende negen wedstrijden zeker aankunnen.

  Thomas Bernaert

  "We praten met Hairemans en Antwerp"

  De naam van Antwerp-middenvelder Geoffrey Hairemans werd de voorbije dagen meermaals in verband gebracht met Lokeren. “Het klopt dat we met hem praten, ja. En ook met Antwerp”, geeft Bernaert toe. “We zullen zien hoe de onderhandelingen de komende uren en dagen voortgaan.”

   

  De 87-jarige voorzitter van Lokeren, Roger Lambrecht, is als de dood voor de degradatie. Zelf wilde hij liever niet spreken over de penibele situatie.

   

  “Dit is voor de voorzitter misschien wel de moeilijkste periode in 25 jaar”, vertelt Bernaert nog. "Maar hij gelooft nog in de redding en hij niet alleen. De spelers, de trainers en ikzelf doen dat ook. We hebben als het ware nog negen bekerfinales voor de boeg en wij zijn ervan overtuigd dat Lokeren in de hoogste afdeling zal blijven.”