• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leko: "We hebben een betere ploeg dan vorig seizoen"

  Ivan Leko.

  Club Brugge staat tweede in de JPL.

  Club Brugge begint eind volgende week aan zijn jacht op Racing Genk. De kampioen moet een inhaalbeweging van 7 punten maken op de Genkse leider. "Of ik ook nog rekening houd met Anderlecht? Ja, en ook met Standard, Gent en Antwerp", zegt Club-coach Ivan Leko.

  "Focus op onszelf"

  Club Brugge koos niet voor de Spaanse zon, maar trok naar Qatar op stage. Club vertoeft er in het gezelschap van onder meer Bayern München en PSV en coach Ivan Leko toont zich "supertevreden".

   

  Club zet binnenkort de jacht op Racing Genk in. "Maar we leggen de focus op onszelf", zegt Club-coach Ivan Leko. "We willen progressie maken en goed beginnen tegen Charleroi. Als we onze topvorm bereiken, dan kunnen we tegen elke ploeg winnen en dan hebben we nog genoeg wedstrijden."

   

  Anderlecht volgt op ruime afstand. Is RSCA nog een uitdager om rekening mee te houden? "Ja, net als Standard, AA Gent en Antwerp. We zijn bezig met onszelf, maar tonen respect voor die andere teams."

  Als we onze topvorm bereiken, dan kunnen we tegen elke ploeg winnen en dan hebben we nog genoeg wedstrijden.

  Ivan Leko

  "Veel spelers hebben enorm veel progressie gemaakt"

  Hoe evalueert Ivan Leko 2018? "Qua resultaten kan het niet beter. Alles wat we konden winnen, hebben we gewonnen: de titel, de supercup en we hebben fantastisch gepresteeerd in de Champions League. Anderzijds waren er naast de fantastische matchen ook wedstrijden waar het niveau minder was."

   

  "Maar veel spelers hebben enorm veel progressie gemaakt. Als ploeg zijn we ook beter. We hebben een betere ploeg dan vorig seizoen, geloof ik. Nu moeten we aan automatismen en structuur werken."

   

  "Tot nu toe was het seizoen bijna perfect. De Champions League was onze prioriteit, daar wilden we iets doen tegen topteams en dat hebben we gedaan. We proberen elke dag beter te doen. Wanneer het money time is, dan zullen we er staan."