• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ik ben niet bang om finales te rijden met de echte grote mannen"

  Lampaert werd gisteren met een deel van zijn ploegmaats bij Deceuninck-Quick Step voorgesteld aan de pers.

  Yves Lampaert wil in 2019 nog een stap hogerop zetten. De Belgische kampioen schuift door het vertrek van Niki Terpstra naar Direct Energie een trapje op in de hiërarchie bij Deceuninck-Quick Step. "Als ik 1 wens mag doen, dan wil ik Parijs-Roubaix winnen."

  "Tof dat mensen waardering hebben"

  Lampaert won vorig seizoen voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen en werd Belgisch kampioen op de weg in Binche. Mag het in 2019 nog wat meer zijn? "De ploeg verwacht meer van mij en ik ook", klinkt het op de ploegvoorstelling van Deceuninck-Quick Step in Calpe.

   

  "De winter was druk (Lampaert won de Flandrien-trofee, red) en het was soms wat moeilijk om de rust te vinden die ik wel nodig heb. Maar het is tof dat de mensen waardering hebben voor wat ik gepresteerd heb vorig seizoen. Ik heb ervan genoten, maar het was genoeg."

   

  De (kassei)klassiekers zijn in 2019 opnieuw het hoofddoel van Lampaert. "Ik ben ambitieus en moet mezelf oppeppen dat het mogelijk is om te winnen."

   

  "Ik kan het van ver proberen en anticiperen, maar anderzijds ben ik ook niet bang om de finales te rijden met de echte grote mannen. Ik ken de parcoursen uit mijn hoofd en ik weet dat ik het kan. Als ik 1 wens mag doen, dan wil ik in 2019 Parijs-Roubaix winnen."

  De winter was druk en het was soms wat moeilijk om de rust te vinden die ik wel nodig heb.

  Yves Lampaert

  "Hoop erbij te zijn in de Tour"

  Ook in de Ronde van Frankrijk wil Lampaert zich graag opnieuw tonen. Vorig jaar won onze landgenoot ei zo na op de Champs-Élysées. "Ik zit in de voorselectie en wil ook heel graag starten."

   

  "Vorig jaar kwam ik twee keer dichtbij de zege. De Tour start met een ploegentijdrit in Brussel. Voor onze ploeg kan het een uitgelezen kans zijn om het geel te pakken. Ik wil er dan ook graag bij zijn. Het blijft een heel speciale wedstrijd met heel veel aandacht."

  De babbel met Lampaert: