Inter aanvaardt twee wedstrijden achter gesloten deuren en doet opvallend tegenvoorstel

  Inter speelde in het verleden al wedstrijden achter gesloten deuren.

  Inter heeft de sanctie van twee wedstrijden achter gesloten deuren aanvaard. De Italiaanse topclub kreeg die straf nadat een deel van de thuisaanhang Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly racistisch had beledigd voor de jaarwisseling.

  "Krachtig signaal geven tegen alle vormen van discriminatie"

  Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly kreeg op 26 december verschillende keren racistische geluiden naar zijn hoofd geslingerd van (een deel van) de Inter-aanhang. De Senegalees kreeg tien minuten voor het einde van de wedstrijd een rode kaart na een cynisch applausje tegen de scheidsrechter.

   

  De Italiaanse voetbalbond onderzocht het voorval en legde Inter een sanctie van twee wedstrijden achter gesloten deuren op. De Italiaanse topclub gaat niet in beroep, maar aanvaardt de straf. Dat laat het vandaag weten.

   

  De nummer 3 uit de Serie A doet wel een opvallend tegenvoorstel. "We vragen aan de bevoegde instanties om jonge kinderen toe te laten voor de wedstrijd tegen Sassuolo. Op die manier willen we een krachtig signaal geven tegen alle vormen van discriminatie en geweld."

   

  Inter, de club van Radja Nainggolan, moet het op 13 januari in de bekermatch tegen Benevento en zes dagen later in de competitie tegen Sassuolo zonder steun van de eigen supporters doen.