• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Balken zijn dit jaar geen thema op BK. Of toch? "15 cm? Leg dan niks, hé"

  Bart Wellens

  Bart Wellens ziet zelfs de jongste crossers over de balkjes wippen.

  De balken zullen dit jaar geen rol spelen op het Belgisch kampioenschap veldrijden. Dieter Vanthourenhout verkneukelt zich al over de "latjes van 15 centimeter".

  Wellens: "Elke prof springt erover"

  Vijf jaar geleden waren de balken een thema voor het BK in Waregem. Ook in Kruibeke liggen balken, maar die vormen geen grote uitdaging voor een ervaren veldrijder.

   

  "Hoog zijn ze niet. Bij de profs springt iedereen erover, ik zie zelfs meisjes erover wippen", voorspelt Bart Wellens, die vanmiddag het BK-parcours is gaan verkennen met onze reporter.

   

  "Deze balkjes bieden geen meerwaarde", vindt de tweevoudige Belgische kampioen. "En voor spektakel zullen ze ook niet zorgen. Je gaat niemand zien vallen of struikelen."

  Morgen/donderdag serveren we u de hele omloop van het Belgisch kampioenschap in Kruibeke. Bart Wellens is onze gids in de polders.

  Vanthourenhout: "Bezuinigingen?"

  Dieter Vanthourenhout keek vanmiddag mee via Instagram. "De laatste tijd lijken het wel bezuinigingen. Latjes van 15 centimeter? Leg dan niks, hé", lacht de broer van schaduwfavoriet Michael Vanthourenhout.

  VIDEO: Zijn de balkjes een eitje? Oordeel zelf