• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verheyen: "Het is best wel moeilijk en zwaar geweest"

  Gert Verheyen.

  Verheyen geeft zijn instructies mee op training.

  Gert Verheyen (48) heeft zijn eerste maanden als T1 op clubniveau achter de rug. Hoe luidt de evaluatie volgens de coach van KV Oostende? "Ik durf gerust te zeggen dat ik de afgelopen 6 maanden heel veel geleerd heb", vertelt Verheyen aan Sporza.

  "Er gebeurt niets achter iemands rug"

  Bij KV Oostende is de Beker van België plots een hoofddoel. "Ik spreek niet over winnen, maar over de volgende ronde. AA Gent is een zware tegenstander in de halve finales. Koppel daar aan dat we in de competitie tegen grote ploegen niets gepakt hebben en dan weet je dat het een uitdaging is", legt Gert Verheyen uit.

   

  In de competitie staat KVO op de 12e plaats. "We hebben nog ambities, maar Play-off I is natuurlijk uitgesloten. We kunnen onze rangschikking nog verbeteren. Eupen en Cercle Brugge staan net boven ons en dat zijn ploegen van ons niveau. Als we het goed doen, kunnen we nog boven hen eindigen."

   

  "Als we min of meer hetzelfde niveau behouden na het vertrek van Marc Coucke, dan ben ik als coach tevreden. Er wordt hier heel hard gewerkt en er is veel onderlinge communicatie. Er gebeurt niets achter iemands rug. Ik weet alles wat er in de club gebeurt."

  "Ik zie nu beterschap"

  Gert Verheyen leerde de kneepjes van het vak bij de nationale jeugd. Hoe schat hij zijn debuut als hoofdcoach bij een club in? "Ik zit nog altijd in de fase waarin je elke dag bijleert. Ik durf gerust te zeggen dat ik de afgelopen 6 maanden heel veel geleerd heb en dat was niet altijd in makkelijke omstandigheden."

   

  "Het is best wel moeilijk en zwaar geweest, want de ploeg stond niet vanaf het eerste moment op de rails. Ik zie nu wel beterschap. In de eerste plaats op training. Ik ben vaak ongerust geweest toen ik in de week niet zag wat ik wilde zien. Wat ik nu zie, stemt me hoopvol."

   

  Zag Verheyen dan geen 25 Gert Verheyens op training? "Ik vraag niet dat ze allemaal zijn zoals ik zelf was. Maar ik vind dat je als prof ook de plicht hebt om elke dag het beste van jezelf te geven, om te willen verbeteren. Ook al ben je 30 jaar, je moet die drang houden om beter te willen worden. Daar was ik in het begin teleurgesteld over."

  Ik vind dat je als prof de plicht hebt om elke dag het beste van jezelf te geven, om te willen verbeteren. Ook al ben je 30 jaar, je moet die drang houden om beter te willen worden. Daar was ik in het begin teleurgesteld over.

  Gert Verheyen

  "Spijt van mijn keuze? Neen"

  Gert Verheyen wil niet zeggen dat zijn leven veranderd is. "Voor veel mensen is de analist trainer geworden, maar ik zat al 5 jaar bij de bond. De laatste jaren was ik er ook meer trainer. Daar was er minder druk, maar het leven van een trainer is een leven met zorgen. Ook als je gewonnen hebt."

   

  "Of ik geen spijt heb van mijn keuze? Neen, die vraag krijg ik nog altijd, ook na 6 maanden. Neen dus, zelfs niet als het ooit slecht zou aflopen, want vroeg of laat loopt het slecht af met een trainer. Dat weet iedereen."