• home
 • video
 • pas verschenen

  Jungels verrast met programma: "Ik keer terug naar de kasseien"

  Boezemvrienden Julian Alaphilippe en Bob Jungels.

  Bob Jungels (26) won vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik, maar zal zijn zege in de klimklassieker dit seizoen misschien niet verdedigen. De Luxemburger heeft de kasseiklassiekers aangestipt. "Ik zou graag starten in de Ronde, maar in dit team moet je natuurlijk knokken voor je plaatsje."

  Bob Jungels won in 2012 Parijs-Roubaix bij de beloften. De Luxemburger was daarna amper te zien in het Vlaamse voorjaar, maar focuste zich volledig op de Ardennenklassiekers. Met succes, want vorig jaar won Jungels Luik-Bastenaken-Luik.

   

  In 2019 gooit hij het over een andere boeg. "Ik keer terug naar de kasseien", vertelde Jungels vandaag op het persmoment van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step.

   

  "Ik heb die wedstrijden altijd graag gereden toen ik jong was en ik wil het daar in 2019 ook eens proberen. Ik sta alleszins aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad en zal daarna nog enkele andere Vlaamse kasseikoersen rijden."

   

  "Ik hoop dat ik er goed voor de dag kom en dat ik zo mijn selectie kan verdienen voor de Ronde van Vlaanderen. Ik zou er graag starten, maar in dit team moet je natuurlijk knokken voor je plaatsje."

   

  Wat daarna volgt, is nog niet duidelijk. Jungels rijdt de Giro en moet zijn voorbereiding nog uitstippelen. "Ik weet nu nog niet of Luik in dat plaatje past. Uiteraard zou het jammer zijn als ik mijn titel niet zou verdedigen, maar je moet keuzes maken."