• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty strijdt tegen 4 Franse teams voor Tour-ticket: "50 à 60 procent kans"

  De ploeg Wanty-Groupe Gobert staat op het startpodium van de Tour.

  Staat Wanty-Groupe Gobert in juli weer op het startpodium van de Tour?

  Tourorganisator ASO maakt binnenkort de wildcards bekend voor de Tour de France. "De afvaller zal Vital Concept, Arkea of Wanty-Groupe Gobert zijn", zegt Wanty-ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Maar ik ga ervanuit dat we er bij zullen zijn."

  Van der Schueren: "Kiest ASO voor 4 of 3 Franse teams?"

  De voorbije 2 jaar kleurde Wanty-Groupe Gobert vaak de Tour-ontsnappingen. Maar enkele Franse teams hebben goed ingekocht, waardoor het nog niet zeker is dat de Belgische formatie 1 van de 4 wildcards krijgt.

   

  "Cofidis en Direct Energie zijn vaste waardes in de Tour", zegt Hilaire Van der Schueren. "Zij zullen zeker een ticket krijgen. De afvaller zal een van de 3 andere teams zijn (Vital Concept, Arkea en Wanty-Groupe Gobert)."

   

  Vital Concept versterkte zich met Pierre Rolland en Arthur Vichot. Arkea, de ploeg van Warren Barguil, haalde André Greipel aan boord. 

   

  "Ik denk dat we 50 à 60 procent kans maken op een ticket. Gaat ASO voor 4 Franse ploegen of voor 3? Dat is de vraag. Als we niet naar de Tour mogen, moeten we dat aanvaarden. Maar ik ga ervanuit dat we er wel bij zullen zijn."

  4 redenen waarom Wanty volgens Van der Schueren naar de Tour moet

  1. Winnaar Europe Tour

   

  "Voor het 3e jaar op een rij eindigden we eerste in het ploegenklassement van de Europe Tour. En volgens het nieuwe UCI-reglement (dat vanaf 2020 van kracht is) zouden we dan in de toekomst zelfs wildcards moeten krijgen voor de 3 grote rondes en de andere WorldTour-koersen."

  2. Het Franse klimtalent Guillaume Martin

   

  "Met Guillaume Martin hebben we een van de beloftevolle Franse klimmers in onze ploeg. Tijdens de vorige Tour kwam hij niet zo goed uit de verf. Martin was toen al vroeg in de ronde gevallen en liep daarbij een ribbreuk op. Maar hij rijdt wel heel goed bergop."

  3. Veel publiciteit in de voorbije 2 Tours

   

  "We hebben de Tour de voorbije jaren altijd geanimeerd. We probeerden altijd mee te zijn in de vlucht van de dag en dat is ons heel vaak gelukt (met onder meer Van Keirsbulck, Offredo, Backaert…)."

  4. Tour-start in België

   

  "50 jaar na Eddy Merckx' eerste Tour-zege start de Tour dit jaar nog eens in België. En Wanty-Groupe Gobert is een Belgische ploeg. De 3e etappe start bovendien in Binche, de thuishaven van Wanty-Groupe Gobert."