• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hoge verwachtingen rond Evenepoel: "Als ik bergop eens meekan met de besten, is seizoen geslaagd"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel kijkt een zonnige toekomst tegemoet.

  Nog voor hij één kilometer bij de profs heeft gereden, zuigt Remco Evenepoel al alle aandacht van de pers naar zich toe. Hij blijft er zelf verbazend rustig onder.

  Zelden was er op een wielerstage zoveel persaandacht voor een neoprof. "Er komt veel op mij af, maar ik ben daar niet mee bezig", zegt Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step). "Al is het ook fijn dat er zoveel aandacht is, dat betekent dat je toch al iets gepresteerd hebt."

   

  Evenepoel was vorig jaar ook al mee op stage. "Toen moest ik het persmoment volgen van achteraan in de zaal, nu sta ik hier zelf tussen. Dat is te gek voor woorden."

   

  "Ik vind het een heel leuk leven tot nu toe. Het is hier op stage wel alleen maar trainen, rusten, eten en slapen. Dat deed ik vroeger ook al, maar nu is het extremer. Vooral in de koers zelf kan ik nog veel leren."

  "Ik moet nog zoveel leren: de afstand bij de profs, de manier van koersen,..."

  Evenepoel opent zijn profcarrière in de Ronde van San Juan, in Argentinië. Daarna volgt al meteen de UAE Tour, zijn eerste wedstrijd in de WorldTour. "Als je niet met verwachtingen aan je seizoen begint, ben je niet goed bezig", klinkt Evenepoel toch ambitieus.

   

  "Ik wil bergop proberen zo lang mogelijk proberen mee te gaan, zeker als het aankomst bergop is. Hopelijk kan ik eens met de besten mee binnenkomen. Dan zou mijn seizoen al geslaagd zijn."

   

  "Maar misschien los ik ook al na 2 kilometer. Dan is dat maar zo. Ik heb nog zoveel te leren, moet nog zoveel sterker worden. Ik ben de afstanden bij de profs nog niet gewoon, ook de manier van koersen niet. Er komt nog heel veel op mij af."

   

  Ook in het Vlaamse voorjaar zullen we Evenepoel kunnen zien, onder meer in Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic. "Dat is natuurlijk minder geschikt voor mij, maar ik moet ook leren hoe het er in die koersen aan toe gaat. In de grote rondes zijn er ook van die vlakke, hectische wedstrijden."

  "Geen angst of stress om in een peloton te rijden"

  Bij de junioren maakte Evenepoel van bijna elke wedstrijd een onemanshow. Kan hij eigenlijk wel in een peloton rijden? "Daar ben ik zeker van. Bergaf kan ik hier met de besten mee, dat zegt al genoeg. En ik kan ook goed met een tijdritfiets rijden. Dan kun je ook je weg vinden in een peloton."

   

  "Ik weet natuurlijk niet hoe het zal zijn als het écht hard zal zijn in een peloton, zoals in een sprint. Maar daar zal ik dan ook geen risico's nemen. Sowieso heb ik geen stress of angst om in een peloton te rijden."