• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eerste werkdag Rutten bij Anderlecht: "Benieuwd naar zijn filosofie"

  Rutten, Coucke en Arnesen konden het meteen goed met elkaar vinden.

  Fred Rutten (56) is aan zijn avontuur bij Anderlecht begonnen. De kersverse coach van paars-wit vloog gisteren met de ploeg mee naar Spanje voor de winterstage. "Het zal leuk zijn om de nieuwe coach te leren kennen", zegt Alexis Saelemaekers.

  Fred Rutten heeft zijn eerste werkdag als coach van Anderlecht achter de rug. Na zijn officiële voorstelling voor de pers mocht de Nederlander meteen aan de slag: hij kreeg een rondleiding op het oefencomplex en sprong vervolgens op de bus richting luchthaven.

   

  Bestemming: San Pedro del Pinatar in Spanje. "Ik wil met Anderlecht doen wat een topclub moet doen:  zo snel mogelijk weer aan het front verschijnen", legde Rutten zijn ambitie uit. Hij krijgt op winterstage de kans om zijn eerste lijnen in de ploeg te slijpen.

   

  Jongeling Alexis Saelemaekers is alvast benieuwd. "Ik denk dat het leuk zal zijn om de nieuwe coach te leren kennen, zijn nieuwe filosofie", zegt de verdediger. "En om de banden aan te halen, want die gingen toch wat verloren tijdens de eerste helft van het seizoen. De stage zal goed zijn om de groep weer te vormen. We gaan veel werk verzetten."

   

  Rutten trekt niet alleen met een leger assistenten naar Spanje, ook manager Michael Verschueren, technisch directeur Frank Arnesen en voorzitter Marc Coucke reizen mee. We mogen dan ook nog actie verwachten op de wintermercato.    

  Saelemaekers kijkt uit naar de samenwerking:

  De eerste dag van Rutten in beeld: