• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dendoncker zal dit seizoen nog kansen krijgen, maar wel als middenvelder"

  Een tijdlang dachten de fans van Wolverhampton dat Leander Dendoncker weer vertrokken was. Maar de voorbije weken kreeg hij een basisplaats in beker en competitie. Alex Dicken, journalist en Wolverhampton-volger voor Birmingham Live, was onder de indruk van de Belg. "Hij is best snel voor iemand die zo groot is."

  Na een zeer moeilijk seizoensbegin lijkt Leander Dendoncker eindelijk helemaal boven water te zijn gekomen bij Wolverhampton. In de FA Cup speelde hij een zeer degelijke partij tegen Liverpool. "Hij was indrukwekkend", vertelt Alex Dicken. "Hij speelde op het middenveld, net als enkele weken geleden tegen Tottenham. In die rol komen zijn fysieke kwaliteiten echt goed uit de verf."

   

  "Voor iemand die zo groot en stevig is, is hij best snel. Hij maakt veel meters. Hij is ook rustig aan de bal. Ik was onder de indruk en de supporters ook."

   

  "Het enige puntje van kritiek is dat hij in balbezit een paar keer te makkelijk de bal verloor. Daar kan hij nog in verbeteren. Maar eigenlijk is dat op het middenveld meer de rol van Moutinho en Neves. Dendoncker moet vooral sterk zijn, ballen veroveren en het spel van de tegenstander breken."

  "De trainer moet nog een permanente rol voor hem zoeken"

  Heeft Dendoncker nu zijn plek definitief versierd? "Dat is lastig. Als verdediger zal hij dit seizoen niet meer spelen. Er is geen plaats meer in de driemansdefensie met Boly, Coady en Bennett. Die defensie staat er nu al 18 maanden."

   

  "Het is voor hem echt wel  een voordeel dat hij op meerdere posities kan spelen. In de Premier League waren al zijn matchen al op het middenveld. Op langere termijn zal hij misschien wel een rol kunnen versieren op rechts in de driemansverdediging, maar dit seizoen zal hij meer op het middenveld spelen. Daar zal hij nog kansen krijgen."

   

  "De trainer heeft onlangs immers laten zien dat hij toch echt wel kan aanpassen, dat hij zijn 3-4-3 kan wijzigen. Tegen fysiek sterke teams denk ik echt wel dat Leander Dendoncker een rol kan krijgen op een middenveld met 3, naast Neves en Moutinho. Ik weet niet of hij in de pikorde op het middenveld Saiss al voorbij is. Dat zal interessant zijn om te zien de volgende matchen."

   

  "Bij Wolverhampton zijn ze echt wel overtuigd dat hij een speler voor de toekomst is. Hij krijgt op het einde van het seizoen een contract voor 5 jaar. De eerste tekenen zijn ook goed. Hij heeft niets misdaan, maar was gewoon slachtoffer van de omstandigheden bij Wolves. De trainer moet alleen nog een permanente rol voor hem bedenken in de basiself."