• home
 • video
 • pas verschenen

  Tekent De Sutter bij KVO? "Mijn eisen? Ik wil vooral voetballen"

  Tom De Sutter.

  Tom De Sutter probeert een contract te versieren bij KVO.

  KV Oostende wil in deel 2 van de competitie zijn doelsaldo opkrikken en rekent misschien wel op Tom De Sutter. De spits traint al enkele weken bij KVO, maar wacht nog altijd op een contract. "We zullen in alle rust op het einde van de week een evaluatie maken met hem en de coach", klinkt het bij sportief directeur Hugo Broos.

  De Sutter: "Eisen hoeven niet meer op de eerste plaats te staan"

  Tom De Sutter vertrok eind augustus bij Lokeren en zit sindsdien zonder club. Begin december sloot de voormalige spits van Anderlecht en Club Brugge aan bij KV Oostende. De Sutter probeert zich te bewijzen, maar heeft op stage in Spanje nog altijd geen duidelijkheid over zijn toekomst.

   

  "Het is lastig, maar het is leuk", vertelde De Sutter in Spanje aan Sporza. "Ik sta fysiek vrij sterk en hoef me weinig zorgen te maken voor de rest van het seizoen."

   

  "Waarom ik nog geen contract getekend heb? Dat moet je niet aan mij vragen. Ik heb al zes weken alles gedaan. Het is voor mij een raadsel wat ik nog meer moet of kan doen, maar we zien wel wat er moet gebeuren. Van de staf krijg ik positieve commentaren en dat geeft me wel vertrouwen."

   

  "Dat KVO een schutter zoekt en dat ik de oplossing kan zijn? Wie weet, maar daarvoor moet je eerst tekenen, zeker? Ik wil niet voor mijn beurt spreken. Ik kan wel een goal maken en daar is KVO naar op zoek. Mijn eisen? Ik wil nog voetballen en dat is het belangrijkste. Eisen hoeven voor mij niet meer op de eerste plaats te staan."

  Broos: "Zijn mentaliteit en hoe hij in de groep ligt kunnen ons helpen"

  Hallo, Hugo Broos? "We hebben met Tom begin december afgesproken om alles te bekijken na de stage. Hij was zich bewust van zijn conditionele achterstand. We zullen op het einde van deze week in alle rust een evaluatie maken met hem en met de coach", legt de sportief directeur uit. "Dan zit de kans er misschien in dat we hem tot de rest van het seizoen hier houden."

   

  "Tom heeft de eerste weken hier enorm afgezien. Hij heeft twee matchen met de reserven gespeeld: de eerste was slecht, de laatste was redelijk. Nu staat hij al een stuk verder en we zullen zien of we daar een positief antwoord aan kunnen geven. Zijn mentaliteit en hoe hij in de groep ligt kunnen ons helpen."