• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Ketele onder het mes na "domme amateurfout": "WK niet in gevaar"

  Kenny De Ketele verliet het strijdtoneel met een pijnlijke grimas.

  Kenny De Ketele moet vanmiddag geopereerd worden aan een sleutelbeenbreuk, maar onze landgenoot blijft optimistisch. "Moreno De Pauw had een gelijkaardige breuk en kon twee weken later al het EK ploegkoers rijden", vertelt hij.

  Kenny De Ketele en Robbe Ghys deden gisteravond een gooi naar de koppositie in de Zesdaagse van Rotterdam, toen het noodlot toesloeg. "Ik maak een domme amateurfout", vertelt De Ketele. "Bij het omhoog sturen vergeet ik achterom te kijken en word ik omvergereden door een andere renner. Ik kom op mijn schouder terecht en weet meteen hoe laat het is."

   

  Een sleutelbeenbreuk is het verwachte verdict. "Het is wel een propere breuk", zegt De Ketele. "Vanmiddag word ik geopereerd en plaatsen ze een plaatje op mijn sleutelbeen om me sneller weer op de piste te krijgen. Moreno de Pauw heeft een gelijkaardige breuk gehad en hij kon twee weken later het EK ploegkoers rijden. Dat geeft me wel moed."

   

  "Ik denk dus niet dat mijn WK (eind februari, red.) in gevaar komt. Ik probeer het positief te bekijken: misschien kom ik nu wel frisser aan de start. Ik zal wel op tijd in topvorm raken als de operatie goed verloopt."

   

  "De Zesdaagses van Bremen en Berlijn zal ik moeten laten schieten, een financiële kater. Maar mijn doelstelling is om begin februari te hervatten in Gent en daarna op stage te trekken met de ploeg naar Valencia."

  De Ketele: "Ik wist meteen dat het sleutelbeenbreuk was"