• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mexico heeft met Gerardo Martino eindelijk een nieuwe bondscoach

  Martino tekende tot 2022.

  Gerardo Martino (56) krijgt de leiding over het Mexicaanse nationale elftal. De ex-coach van onder meer Argentinië en Barcelona neemt de fakkel over van Juan Carlos Osorio, die na het WK zijn contract niet verlengde. 

  Mexico werd op het voorbije WK door Brazilië gewipt in de 1/8e finales. De Mexicanen verbaasden vooral in de groepsfase door titelverdediger Duitsland te kloppen. Er werd verwacht dat Juan Carlos Osorio na het WK zijn contract zou verlengen, maar dat scenario werd aangepast.

   

  In zijn zoektocht naar een opvolger heeft Mexico aangeklopt bij Gerardo Martino. De 56-jarige Argentijn was onder meer bondscoach van Paraguay en Argentinië en was tussen 2013 en 2014 T1 bij Barcelona.

   

  Martino zat zonder job nadat hij zijn contract bij Atlanta United niet had verlengd. Daar is hij intussen opgevolgd door Frank de Boer.