• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht stelt Rutten voor: "Zo snel mogelijk kloof met leider verkleinen"

  Michael Verschueren, Fred Rutten en Frank Arnesen.

  Michael Verschueren, Fred Rutten en Frank Arnesen.

  Nieuwbakken Anderlecht-coach Fred Rutten steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Een topclub zoals Anderlecht moet zo snel mogelijk weer aan het front verschijnen", vertelde de Nederlander, die een contract van onbepaalde duur tekende bij Anderlecht.

  Rutten: "Sorry dat ik nog geen Frans spreek"

  Fred Rutten opende zijn persconferentie met excuses. "Het spijt me dat ik het Frans nog niet machtig ben. Ik zal de taal leren, maar voorlopig kan ik de pers dus enkel in het Nederlands toespreken."

   

  "Ik ben vereerd dat ik voor deze prachtige club mag werken", vertelde Rutten. "Tegen Anderlecht zeg je geen "neen"."

   

  "Het is een enorme uitdaging voor mij om met deze club te werken. Anderlecht is niet enkel in België, maar ook in Europa een heel grote club. Ik wil zo snel mogelijk mijn staf en spelersgroep leren kennen. Daarvoor is de stage ideaal."

  "Zo snel mogelijk weer team met vertrouwen op veld krijgen"

  "Ik wil met Anderlecht doen wat een topclub moet doen:  zo snel mogelijk weer aan het front verschijnen", legde Rutten zijn ambitie uit. "We moeten de afstand met de competitieleider zo snel mogelijk verkleinen."

   

  "In het voetbal draait het om resultaten. Daarom ligt de focus nu al op de eerstvolgende competitiematch."

   

  "Ik zal mijn uiterste best doen om een team op het veld te krijgen dat met vertrouwen speelt. De ploeg heeft in elk geval voldoende potentieel."

   

  Waarom Rutten zijn assistent Arno van Zwalm meeneemt naar Anderlecht?

  "Hij kent mijn werkwijze, waardoor ik sneller resultaten zal kunnen boeken met Anderlecht."

  Verschueren: "Er waren 10 mogelijke pistes"

  Sportief manager Michael Verschueren legde ook nog uit waarom Anderlecht voor Rutten gekozen heeft. "Er waren 10 mogelijke pistes. Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Fred Rutten omdat hij volgens ons het best past bij de club", zei Verschueren. "We hopen dat we lang mogen samenwerken met Fred."