• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Periodekampioen KVM: "Zonder promotie is het seizoen niet geslaagd"

  Coach Wouter Vrancken op stage.

  De meeste eersteklassers hebben nog enkele zonnige stagedagen voor de boeg, voor KV Mechelen zit het harde werk er al op. Komend weekend moet het al aan de bak in de competitie. "De beker leeft natuurlijk wel, maar het belangrijkste is de terugkeer naar eerste klasse."

  Coach: "We zullen niets weggooien"

  "Het was een hele goeie stage", vertelt coach Wouter Vrancken aan Sporza. KV Mechelen staat voor een zeer drukke maand. De winnaar van de eerste periode hervat zondag tegen Union en speelt nog in januari de halve finale van de beker tegen... Union.

   

  "Onze doelen zijn duidelijk: promotie naar eerste klasse en het liefst doorgaan in de beker. Zonder promotie is het seizoen niet geslaagd. Daar moeten we alles aan doen en dat begint zondag."

   

  "We hebben een heel druk programma. We zullen niets weggooien. We hebben al bewezen dat we geen enkel punt gestolen hebben. Ook de kwalificatie in de beker is verdiend", zegt Vrancken, die het niet meteen over zijn succesrecept wil hebben. "Ik heb prioriteiten gelegd en heb de groep laten meedenken."

  Schoofs: "Promotie is absoluut het eerste doel"

  Ook middenvelder Rob Schoofs heeft het over een "druk" programma, met Union als rode draad. "We zullen er alles aan doen om onze zegereeks verder te zetten en om op hetzelfde elan door te gaan."

   

  "Promotie of de beker? Promotie naar 1A is absoluut het eerste doel. We zijn er een half jaar voor aan het werken. De beker is er nu bij en je voelt dat de groep er enorm naar toeleeft. Maar dat zal bij de andere ploegen ook wel zo zijn."

   

  Intussen hangt de schaduw van het fraudedossier wel nog boven de Mechelse hoofden. "Wij weten van niets. We focussen ons op de wedstrijden en we hebben niet echt veel tijd om te denken aan andere zaken. Het is iets wat boven ons hoofd beslist zal worden en waar momenteel ook geen sprake van is."

  Matthys: "De beker leeft natuurlijk wel"

  "Het zou fantastisch zijn om te promoveren en de bekerfinale als apotheose te hebben", legt Tim Matthys uit.

   

  "Iedereen is supergemotiveerd om ons doel te bereiken. Daar is de beker nu dus bijgekomen. Januari is superbelangrijk en iedereen wil er vol tegenaan gaan. We hebben van bij het begin onze ambities uitgesproken en we liggen nog altijd mooi op koers."

   

  "De beker leeft natuurlijk wel, maar het belangrijkste is de terugkeer naar eerste klasse. Ik ben mee verantwoordelijk geweest voor de degradatie en wil mee verantwoordelijk zijn voor de promotie. Al mag je een finale niet laten schieten."

   

  "Het fraudedossier? Iedereen heeft zijn verhaal moeten doen. In de club is er vertrouwen omdat veel mensen er niets van weten. Vanaf de eerste dag hebben we heel duidelijk de focus op het sportieve gelegd. Daar zijn we nog altijd mee bezig."