• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Doelman Kaminski tekent dan toch bij AA Gent

  Thomas Kaminski

  Thomas Kaminski speelde in de jeugd ook al voor AA Gent.

  Thomas Kaminski trekt van KV Kortrijk naar AA Gent. Die overgang stond even op de helling door een mogelijke blessure van de doelman, maar na nieuwe onderhandelingen met Kortrijk geraakten alle partijen er toch uit.

  Thomas Kaminski leek de gedoodverfde opvolger van Lovre Kalinic, die voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière bij Aston Villa koos. Gent en KV Kortrijk hadden al een tijdje een akkoord over een overgang van de 26-jarige doelman, maar toen Kaminski bij de fysieke testen onverklaarbaar zwak scoorde op de sprongtest leek een transfer van de baan.

   

  Een voetblessure waar Kaminski al een tijdje mee sukkelde, zou aan de oorzaak van dat slechte resultaat gelegen hebben. Gent, Kortrijk en de speler gingen opnieuw om de tafel zitten en nu mondden de onderhandelingen wel uit in een deal. Kaminski tekent voor 2,5 jaar, met een optie op 2 extra seizoenen.

   

  Voor Kaminski wordt Gent al zijn 7e club op het hoogste niveau, na Germinal Beerschot, Anderlecht, OH Leuven, Famagusta, FC Kopenhagen en Kortrijk. Toch is de club geen onbekende voor hem, want van 2005 tot 2008 speelde hij er in de jeugd.