• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ferrari zegt arrivederci tegen teambaas Arrivabene

  Maurizio Arrivabene

  De grijze lokken van Maurizio Arrivabene waren de voorbije jaren een vertrouwd beeld in de pits.

  Wissel van de wacht bij Ferrari, waar Maurizio Arrivabene na 4 jaar zijn plaats afstaat aan Mattia Binotto, die tot nu toe techisch directeur was bij de renstal.

  Het contract van de 61-jarige Maurizio Arrivabene werd niet verlengd. Hij slaagde er in zijn 4 jaar aan het roer bij Ferrari niet in de wereldtitel naar Italië te halen. De laatste wereldtitel voor Ferrari dateert zelfs al van 2007.

   

  De druk komt nu te liggen bij Mattio Binotto, die tot voor kort technisch directeur was bij Ferrari. Binotto moet met Sebastian Vettel en nieuwe rijder Charles Leclerc de strijd aangaan met het tot nu toe oppermachtige Mercedes.