• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter Croonen: "Clement zal niet met pensioen gaan bij Genk"

  Peter Croonen.

  Voorzitter Croonen bestudeert zijn spelersgroep op stage in Spanje.

  Racing Genk snijdt over enkele weken de laatste rechte lijn van de reguliere competitie als leider aan. Het woord "titel" wordt voortdurend aan Genk gekoppeld, maar bij de nummer één willen ze die druk wegschuiven. "Het hoeft bij ons zeker niet elk jaar en ik denk dat dat een voordeel is in zo'n titelrace", zegt de Genkse preses Peter Croonen.

  "De fans en de hele club hopen op de titel. Dat is terecht"

  "Wat ik wens? Dat we op hetzelfde niveau kunnen blijven presteren", antwoordde Genk-voorzitter Peter Croonen voor de Sporza-microfoon. "Dan kunnen we kijken waar we eindigen en dat is hopelijk heel hoog."

   

  "De fans en de hele club hopen op de titel. Dat is terecht. We staan op de eerste plaats en we hebben een voorsprong. Maar de realiteit is dat de punten nog gedeeld worden en dat er nog veel matchen moeten worden gespeeld."

   

  "Of de titel een must is? Neen, dat is geen must. Het is natuurlijk wel een van de jaren waarin het kan en het kan niet elk jaar bij ons. Het hoeft bij ons zeker niet elk jaar en ik denk dat dat een voordeel is in zo'n titelrace."

   

  "Dat voordeel zullen we ook proberen te houden, zo lang mogelijk die druk afhouden. Ik denk wel dat het kan. We hebben er de ploeg voor en de honger is er bij de jongens. We zullen er elke match voor gaan."

  Of de titel een must is? Neen, dat is geen must. Het is natuurlijk wel een van de jaren waarin het kan en het kan niet elk jaar bij ons. 

  Genk-voorzitter Peter Croonen

  "Zomermercato wordt moeilijker dan deze wintermercato"

  Het Genkse spel wekt natuurlijk veel interesse, maar Genk-voorzitter Peter Croonen verwacht niet dat sommige sterkhouders het pand zullen verlaten.

   

  "Ik denk dat de jongens zelf ook willen blijven en graag met deze groep iets willen pakken. Dat willen wij ook. Iedereen heeft een goed project bij Genk en is hier graag. Ik denk dat deze groep tot de zomer intact zal blijven."

   

  Wat met coach Philippe Clement, die ook visitekaartjes uitdeelt? "Hij is een hele goeie coach, die niet met pensioen zal gaan bij Genk. Daar moeten we realistisch in zijn. We moeten hem ook volgend seizoen een heel goed project geven."

   

  "De zomermercato zal moeilijker zijn dan deze wintermercato. We zullen daar heel belangrijke en goeie beslissingen moeten nemen. Ik denk dat het ook zal lukken, dat we hem dat project kunnen aanbieden. En dan is het aan Philippe."

  Voorzitter Croonen: "Finale Europa League of kampioen? Kampioen"

  Genk-aanwinst De Norre: "Basisspeler? In het begin zeker als doublure en dat is logisch"