• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Ons seizoen is niet mislukt als we de titel niet pakken"

  Letterlijk en figuurlijk geen wolkje aan de lucht op het trainingskamp van Racing Genk in Spanje. Een 4e landstitel uit de clubgeschiedenis komt steeds dichterbij en dat wil coach Philippe Clement ook stilaan toegeven. "Je voelt dat deze groep iets speciaals wil verwezenlijken dit seizoen."

  7 punten voorsprong in de competitie, geplaatst voor de 1/16e finales van de Europa League en alle wintertransfers al gedaan: geen wonder dat er zoveel gelachen wordt op de stage van Racing Genk.

   

  "We werken hier heel hard, maar het mag ook fun zijn", zegt coach Philippe Clement, die zelf ook zijn duit in het zakje doet (zie video).

   

  "Het is lang geleden dat we nog eens een gewone trainingsweek hebben gehad, dus daar profiteren we van om op het fysieke, mentale, tactische én technische te werken."

  Clement dolt met kine Jan Theunis op de training

  "We hebben onze dromen van voor het seizoen nu al overtroffen"

  De ambities van Racing Genk in de winter zijn in vergelijking met de zomer duidelijk verschoven. "Als we 2018 kunnen herhalen, zullen we sowieso een fantastisch verhaal hebben. Dan strijden we tot het einde voor de prijzen mee."

   

  "De buitenwacht praat al 3 maanden over de titel. Uiteraard dromen wij daar ook van, maar het is niet zo dat ons seizoen mislukt is als we de titel niet pakken."

   

  "We hebben nu al meer verwezenlijkt dan waar we voor het seizoen van gedroomd hadden, vooral door die Europese kwalificatie. Laat ons hopen dat we kunnen blijven dromen."

   

  "Het drukke programma mag geen probleem zijn. We hebben de voorbije maanden bewezen dat we door te roteren de juiste mensen op het juiste moment kunnen brengen. Er zijn een paar jongens uit de schaduw gekomen, zodat we nu meer spelers hebben die ons hoge niveau kunnen halen."

  Er zijn jongens uit de schaduw gekomen, zodat we nu meer spelers hebben die ons hoge niveau kunnen halen

  "Eisen om voor Genk te kunnen spelen zijn gestegen"

  Met Casper De Norre en Neto Borges heeft Genk zijn huiswerk nu al klaar. "Bij Genk verkiezen we jonge en talentvolle spelers boven oude, gevestigde waarden. Dit zijn 2 jongens die in de schaduw van respectievelijk Uronen en Maehle kunnen groeien, zodat ze het verhaal van Genk gewoon kunnen worden."

   

  "Omdat het niveau de voorbije maanden is gestegen, zijn de eisen om bij Genk te kunnen spelen ook gestegen. Het is moeilijker geworden om spelers te vinden die direct inpasbaar zijn."

   

  "Normaal gezien zijn hiermee onze transfers afgerond. Ik ben blij dat we dit vóór het trainingskamp hebben kunnen realiseren. Chapeau voor de club."

   

  "Als er geen gekke bedragen worden geboden, vertrekt er ook niemand. Ik heb ook niet het gevoel dat er iemand met een transfer in zijn hoofd zit. Ook ik niet. Je voelt dat deze groep iets speciaals wil verwezenlijken dit seizoen."