Ga naar de inhoud

Boom over comeback in het veld: "Het viel niet mee op zo'n technisch parcours"

 ma 7 januari 2019 07:39
Lars Boom ziet af tijdens de veldrit in Brussel.
Lars Boom reed voor het eerst in bijna 2 jaar weer een cross.

Na bijna 2 jaar afwezigheid dook Lars Boom (Roompot-Charles) gisteren weer het veld in. De Nederlander beet op zijn tanden, maar moest de wedstrijd uiteindelijk voor de slotronde verlaten.

Nog 2 veldritten en strandrace op programma

Het was al bijna 2 jaar geleden dat Lars Boom nog eens aan de start stond van een veldrit. De wereldkampioen van 2008 hoopte voor de cross in Brussel dat hij niet gedubbeld zou worden door Mathieu van der Poel.

 

Boom maakte gisteren een goede start, maar zakte daarna weg van de 11e naar de 15e plaats. Uiteindelijk moest hij net voor de slotronde de wedstrijd verlaten.

 

"Het viel niet mee", reageerde Boom na afloop. "De start was goed, maar ik kon het tempo niet volgen op het technische parcours. Desalniettemin ben ik blijven rijden met alles wat ik nog in me had. Zo kon ik een goed gevoel overhouden aan de wedstrijd."

 

Volgend weekend staat een strandrace in Nederland op Booms programma. Daarna komt Boom ook nog in actie in Otegem (14/01) en Zonnebeke (26/01).

Boom maakte gisteren zijn comeback in de DVV-Trofee in Brussel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.